{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Saobraćajni haos mogao bi potrajati do Božića

F
21.12.2010. u 13:04
0
0
Saobraćajni haos mogao bi potrajati do Božića
0
Saobraćajni haos mogao bi potrajati do Božića
Foto: Press Assoc.
Snijeg i temperature ispod nule nastavile su u utorak da prave probleme na glavnim aerodromima u Velikoj Britaniji, a zvaničnici upozoravaju da bi saobraćajni haos mogao da potraje i do Božića odnosno do vikenda.
- Hladnoća nastavlja da prouzrokuje značajne prekide u našem radu, saopćila je britanska aviokompanija British Airways.

U saopćenju se dodaje da je trenutno na aerodromu Heathrow u funkciji samo jedna od dvije piste i da su mnogi dijelovi aerodroma i dalje neupotrebljivi, uključujući i područje oko parkiranih aviona.

Od jutros je sletjelo 27 aviona a s Heathrowa je poletjelo 10 aviona, više nego što je u ponedjeljak realizovano, prenosi Reuters.

Mnogi putnici su proveli prošlu noć u čekaonicama na aerodromima Heathrow i Gatwick kraj Londona, a neki od njih se žale da im avioprevoznici, čiji su letovi otkazani, ne pomažu dovoljno.

Aerodrom Heathrow je saopćio da je vrlo veliki broj letova otkazan i upozorio putnike da ne napuštaju svoje domove i ne kreću ka aerodromu, ukoliko nemaju sigurnu potvrdu da će njihov avion poletjeti odnosno sletjeti na Heathrow.

Aerodrom Getwick bio je zatvoren tokom noći, ali je ponovo otvoren jutros u šest sati.

- Očekujemo da ćemo realizovati veliku većinu naših letova s londonskog Getwicka, iako će neki letovi kasniti, saopćeno je s aerodroma.

Poremećen je i željeznički saobraćaj, a proteklog vikenda otkazane su brojne javne manifestacije od koncerata do nogometnih utakmica, javio je BBC.

Na terminalu Eurostara brzog voza koji povezuje London i Pariz formirani su dugi redovi putnika zbog čega od putovanja odustaju i putnici s rezervacijama.

Željezničke šine i magistralni putevi su zavijani, pa je u okolini Manchestera na sjeverozapadu Engleske na stotine ljudi provelo noć u automobilima na autoputu, dok im je policija doturala hranu i vodu.

Aviosaobraćaj je od subote bio u prekidima u čitavoj Sjevernoj Irskoj, Velsu, Škotskoj i Engleskoj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: