{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obama odgovarao na pitanja preko Twittera

F
7.7.2011. u 10:29
0
0
Obama odgovarao na pitanja preko Twittera
0
Obama odgovarao na pitanja preko Twittera
Foto: AP
Američki predsjednik Barack Obama odgovarao je na pitanja korisnika društvene mreže Twitter, a postao je prvi šef države koji je poslao i prvi pisani odgovor sa svog laptopa u Bijeloj kući.
Obama je na skupu pred oko 140 gostiju odgovarao na pitanja koja su na ekranu postavljana preko Twittera, iskoristivši priliku da se ponovo založi za što brzi dogovor o smanjenju deficita i podizanju limita državnog zaduženja.

Taj broj prisutnih je bio simboličan jer poruke preko Twittera mogu da imaju najviše 140 karaktera.

Bijela kuća, u nastojanju da dopre do birača, koristi Twitter i druge nove medije, ponekad umjesto tradicionalnih pres konferencija.

Nalog Bijele kuće na Twitteru ima oko 2,25 miliona sljedbenika.

Pitanja su se odnosila na više tema, od stanja na tržištu nekretnina i imigracije, do obrazovanja i budućnosti svemirskog programa.

Zanimljiv trenutak bio je kada je stigla poruka predsjedavajućeg Predstavničkog doma, republikanca Johna Boehnera, koji je pitao gdje su obećana radna mjesta, s obzirom na rekordna sredstva utrošena u ekonomski oporavak. Obama je podsjetio na Boehnerovu funkciju i rekao da je to malo pogrešno postavljeno pitanje, ali je ipak odgovorio da se nova radna mjesta otvaraju, ali ne željenom brzinom.

On je također rekao da vlada može da učini više za ekonomiju, ali da u tome nije uvijek imala podršku republikanaca.

Obama je dodao da zemlji prijeti nova recesija ukoliko Kongres ne podigne limit vladinog zaduženja i dodao da republikanci koriste tu debatu kako bi osigurali poreske olakšice za najbogatije Amerikance. Predsjednik je također branio svoj plan stimulacije privrede, iako je dopustio mogućnost da je potcijenio ozbiljnost krize i da nije pripremio Amerikance na dužinu njenog trajanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: