Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nakon Colin Powell-a, danas su Obami izrazili javno podrsku i tri republikanska prvasa (jedan od njih funkcioner iz prvog Bush-evog mandata). U isto vrijeme, McCain vodi losu, nekoherentnu i \"bez poruke\" politicku kampanju, a Sarah Palin trenutno odmaze s neodlucenim biracima, nego sto pomaze (zadnji skandal ukljucuje preko $ 150,000 koje je GOP kampanja potrosila na njenu garderobu itd. dok u isto vrijeme podmecu stereotire o \"Joe the Plumber\" (koji to nije, LOL!) i vode jednu od najprljavijih politickih kampanja u americkoj izbornoj povijesti. Obama je pokazao da ima sve kvalitete buduceg predsjednika (iskustvo nista ne znaci, pogotovo kad se uzme za primjer sadasnji predsjednik Bush koji dolazi iz politicke obitelji, ciji je otac bio predsjednik, i koji je sam bio guverner - i to bolji od Sare Palin ;) Obama i Biden pobjedjuju (mozda ne s prevelikom razlikom), ali zasigurno s vise od potrebnih 270 elektroralnih glasova.
@D, Ma to za Palin je samo sala, iako je dobra sto jest jest, samo shhh nemoj da mi zena to cuje. Obama mi se svidja sto se tice Iraka, da se izvuce vojska sto prije, medjutim opet ima McCain pamemtnu kada kaze da se tamo treba ostati dok ne dodje tome svemu kraj. Bilo bi idealno kada bi NATO (tipa IFOR) mogli uci i drzati mir kao na Kosovu i Bosni. Medjutim to se tako lako nece desiti, ipak bi McCain-a podrzao u vezi Iraka. Iako je Obama tacan, kada kaze sto vise vojske u Iraku manja sansa za pobjedu u Afganistanu (vojska se razvlaci) Sto se tice ekonomije, opet Obama ima finu viziju itd, medjutim do jucer bio siromah, radio, zaradio, ne zelim da moja plata placa nekome zivot zato sto nisu sposobni ili ne zele da se potrude. Ja sam onaj tipicni fiscal conservative, a do jucer sam bio \"socijalista\" :). Uvijek mi je McCain bio drag, drzao sam mu prste 2000 protiv Busha, nadao sam se da ce ga Kerry izabrati za pod-predsjednika 2004. Iako ima dosta sto mi ne pase ni kod jednog a ni kod drugog, Obama bi mozda mogao da pokaze se pravim i da odradi ono sto obecava, ali ipak ne vjerujem njemu. Na zadnjim izborima, onaj za koga sam glasao izgubio je, sada ako glasam za McCain mozda izgubi :), ako ne nema frke, ima sansa da Palin bude predsjednica a to bi mogla biti veca komedija nego Bush :).
Nakon svih statistika, gdje je Obama ubjedljivo \"vodio\", Amerika ce na koncu da pokaze svoje pravo lice.....rasisiticko naravno. Nisu oni jos uvijek spremni da im crnac bude predsjednik. A ako izaberu McCain-a, sto je veoma moguce, zasluzili su da budu u jos vecem dreku nego sto su sada.
A koja je razlika izmedju njih dvojice...meni svi isti...koji god da pobijedi, ne znaci da ce se ista za sekundicu promijeniti.Vuk dlaku mijenja, cud nikad.Osim jednog covjeka, tu je cijela masinerija, tako da ta figura...ni nema nekog posebnog znacaja.
hm.. amerika zasluzuje obamu i moje simpatije su na njegovoj strani. ali,, \"secret votes\" su u igri. i izace na vidjelo koliko je amerika ispod povrsine rasisticki nastrojena. WORLD WANTS OBAMA! a amerika? uskoro cemo saznati.
Zge. Imas pravo birati koga hoces ali ako ti je Palin dobra jer je hottie onda je pitanje ko je ovdje mlad i glup. :)
zna i mccain ... da ce obama pobijedit - (-_-)-
Ja sam demokata ali glasam za McCain, on je bolji u tipu svega. Ipak je ovaj jos mlad i glup. A plus McCain ima Palin, a Palin je hottie!!!!!! :)
Pa i ptice na grani znaju da ce McCain pobijediti...