Svijet
0

Novi sukobi u Ukrajini: U Marijupolju osam mrtvih

SRNA
Najmanje osam ljudi poginulo je u sukobima ukrajinskih snaga i proruskih aktivista u štabu policije i zgradi Ministarstva unutrašnjih poslova u gradu Marijupolju, javila je agencija Interfaks-Ukrajina.
Foto: EPA
Foto: EPA

Agencija navodi da je policija pokušala da ponovo zauzme zgradu policije kada su se našli na udaru vatre proruskih aktivista koji su zauzeli zgradu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Tatjana Ignjačenko, novinarka iz Marijupolja, rekla je da je došlo do žestokih sukoba ispred štaba policije u kojima su proruske snage.

Ukrajinske snage rasporedile su nekoliko oklopnih vozila u gradu.

Foto: EPA
Foto: EPA

U međuvremenu, ruski predsjednik Vladimir Putin stigao je u Sevastopolj na Krimu gdje će prisustvovati vojnoj paradi povodom Dana pobjede u Drugom svjetskom ratu, javio je "Glas Rusije".

Putin će održati govor na Grofovskom pristaništu, položiti cvijeće na spomenik braniocima Sevastopolja i razgovarati sa veteranima iz Drugog svjetskog rata.

Parada mornaričkih aviosnaga počet će danas kasnije. U paradi u luci Sevastopoljska učestvovaće više od 1.000 vojnika, 70 aviona i helikoptera, kao i više od 10 ratnih brodova ruske Crnomorske flote.