SAD
0

Nakon 34 godine pronašla djecu za koju je mislila da su poginula

Sarajevo-x.com
Vicki Rohring s djecom (Foto: NBC)
Vicki Rohring s djecom (Foto: NBC)
Amerikanka Vicki Rohring nakon 34 godine ponašla je kćerku i sina za koje je vjerovala da su poginuli u saobraćajnoj nesreći.

Vicki Rohring 1976. godine se razvela od supruga, te je on iselio iz njihove zajedničke kuće u New Yorku i odveo djecu sa sobom. Nedugo nakon toga nazvala ju je nepoznata osoba koja joj je kazala da su njena djeca stradala u saobraćajnoj nesreći.

"Nepoznata osoba me nazvala i kazala da su moja djeca poginula na putu prema mojoj kući. Kada sam pitala gdje se dogodila nesreća, spustila je slušalicu", kazala je Rohring, dodavši kako joj je bilo veoma teško što nije mogla prisustvovati sahrani svoje djece.

"Policija mi nije mogla pomoći. Unajmljivala sam privatne detektive, ali nisam mogla naći bivšeg supruga niti grobove svoje djece, Scotta i Karen", kazala je Amerikanka.

No, prije mjesec Rohring je dobila telefonski poziv od žene koja joj je kazala da ju je unajmio Scott kako bi pronašla njegovu majku. Rohring je bila šokirana.

"Kada sam vidjela svoju djecu, nisam ih mogla prepoznati, no znala sam, to su to moj sin i moja kćerka. Uvijek sam se negdje u dubini duše nadala da su živi i čim sam ih vidjela, praznina u mom srcu je bila ispunjena. Kada su me vidjeli, prišli su i zagrlili su me. Da je moje srce balon, prsnulo bi istog trena", kazala je uzbuđena majka, prenosi "Daily Mail".

Scott i Karen su odrasli u New Jerseyu. Tvrde kako im je otac uvijek pričao drugu priču kada bi upitali za majku.

"Jednom bi rekao da je mrtva, drugi put da nas se odrekla ili da se pridružila mirovnim trupama", kazala je Karen.

I nakon 34 godine blizanci Karen i Scott odlučili su saznati pravu istinu o svojoj majci. Objavljivali su oglase i unajmljivali privatne detektive i na kraju se njihova upornost isplatila – pronašli su majku.

Otac Jimmy Black negirao je da je izmislio da su djeca poginula, te kazao kako se majka nije ni interesovala za djecu i nikada ih nije zvala nakon razvoda. Dodao je da ne zna koje nepoznata osoba koja je uputila poziv, te istakao kako je djecu odveo daleko od majke samo zbog toga što im je želio obezbijediti bolju mogućnost školovanja.