Amerika
0

Kidnapovana djevojčica pronađena nakon sedam godina

Sarajevo-x.com
Amber Nicklas je pronađena živa i zdrava sedam godina nakon što je oteta iz kalifornijskog restorana. Porodica iz Phoenixa, koja tvrdi da je porijeklom iz Rumunije, se dobro brinula za djevojčicu.

Amber je oteta 2003. godine kada je imala samo 13 mjeseci. To se dogodilo tokom sastanka u restoranu između njenih posvojitelja i njene biološke majke. Dvije djevojčicine tetke su odvratile pažnju Amberinoj posvojiteljici, dok je treća tetka, koja je tada imala samo 13 godina, uzela Amber i pobjegla. Iako su dvije starije tetke kasnije uhapšene, djevojčici se izgubio svaki trag, piše "Daily Mail".

Policija je silom odvojila Amber od porodice s kojom je živjela sedam godina. Njena biološka majka se odavno odrekla svih prava, pa se policija pobrinula za djevojčicu. Prema njihovim riječima, djevojčica je bila potpuno izgubljena jer je iznenada odvojena od jedine porodice koju je poznavala.

Amber nikada nije išla u školu, a rumunski jezik govori jednako dobro kao i engleski.

Porodica s kojom je živjela joj je promijenila ime, lažirala datum njenog rođenja te joj nije dozvoljavala da ide u školu kako bi sačuvala svoju tajnu. Policija je djevojčicu identifikovala pomoću DNK-analize i otisaka prstiju.

Još uvijek nije poznato kako se djevojčica našla u kući porodice iz Phoenixa sedam godina nakon otmice.

Kada je policija došla sa nalogom za pretres kuće, žena koja im je otvorila vrata je pokušala sakriti djevojčicu u kupatilu, prekrivajući je mnoštvom peškira. Kasnije je tvrdila da je usvojila djevojčicu, ali nije imala nikakve dokumente koji bi to potvrdili.

Prema riječima policije Amber je bila u dobrom stanju, sretna, zdrava i dobro uhranjena, što ukazuje na činjenicu da se ova porodica dobro brinula za nju.

Tužba protiv ove porodice neće biti podignuta sve dok se ne pronađu čvrsti dokazi da oni zapravo imaju veze sa otmicom.

Djevojčica se sada nalazi u Kaliforniji u vladinom centru za zaštitu djece.