Misteriozni slučaj Britanke
0

Otišla na Karibe da počne novi život pa umrla od gladi

Sarajevo-x.com
Foto: Sky News
Foto: Sky News
Žena koja je prije četiri godine sa 230.000 eura ušteđevina napustila Veliku Britaniju i otišla na Karibe kako bi započela novi život, umrla je od gladi.

Virginia Owen je sanjala o novom početku u suncem okupanoj Dominikanskoj Republici, nakon što je njen 15 godina dug brak propao.

Ova 48-godišnjakinja preselila se iz Newburyja na Karipska ostrva, gdje je upoznala 54-godišnjeg Šveđanina Hansa Magnussona, saznaje "Sky News". Počeli su život u kući kraj plaže u Sousi.

Nakon što je njen brat počeo primati e-mailove prožete mržnjom, zabrinuo se za svoju sestru i otputovao kod nje. Pronašao ju je kako živi u bijedi, izgledajući kao "vreća kostiju".

Rodbina Owenove u Engleskoj nije znala da je Virginia oboljela od raka jetre, gdje je preminula dan nakon što je dovedena u američki dom za nemoćne.

Doktori su otkrili da je umrla od gladi.

Njena porodica, koja je isključena iz testamenta, poručila je da su šokirani. Zahtijevaju potpunu istragu ovog misterioznog slučaja.

Majka preminule, Rosemary Walker, očajnički traži osobu odgovornu za agoniju njene kćerke. Pita se i kako je moguće da je tako brzo ostala bez novca.

Majka kaže da njena kćerka nije mogla slati e-mailove jer je bila isuviše nemoćna, a i oni su napisani na lošem engleskom. Posljednji od njih stigao je dan prije Virginijine smrti.

Momak Owenove priveden je na ispitivanje u policiju, a potom pušten na slobodu. Protiv njega nije podignuta optužnica, a Virginijina porodica nije uspjela da ga kontaktira.