California
0

Preko Facebooka pronašla djecu nestalu prije 15 godina

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Zahvaljujući Facebooku žena iz San Bernardina u Californiji pronašla je svoje dvoje djece koja su se 15 godina vodila kao nestala. Kako prenosi AP, djecu je 1995. godine oteo otac Faustino Ultera i od tada majka nije vidjela ni kćer ni sina.

No, zahvaljujući društvenoj mreži Facebook, majka je nakon mnogo godina našla svoju djecu. Naime, sve je počelo u martu kada je žena u pretraživač na Facebooku ukucavala ime svoje kćerke. Na sreću, pronašla je njen profil.

Ubrzo je saznala da njena sada 17-godišnja kćerka i 16-godišnji sin žive na Floridi kod jedne porodice s kojom nisu u rodbinskoj vezi.

"Ne možete ni zamisliti kakvi su sada osjećaji majke koja toliko godina nije vidjela svoju djecu", kazao je advokat Kurt Rowley.

Djeca su sada pod skrbništvom države Florida, a protiv oca je podignuta optužnica zbog otmice i kršenja zakona o skrbništvu nad djecom. Utrera je uhapšen i sada čeka na početak sudskog procesa.

Majka, koja je nakon 15 godina pronašla svoju djecu, je presretna. Međutim, jako ju je pogodilo to što joj je kćerka kazala kako ne želi imati kontakt s njom. Ipak, majka se nada da će kćerka promijeniti mišljenje i da će sudski sporovi biti što prije okončani.