Na udaru kritika političara i radnika
1

Najbogatija žena svijeta ponovno dijeli "korisne" savjete

Klix.ba
Gina Rinehart
Gina Rinehart
Nakon što je na sebe navukla bijes radničke klase kada im je poručila da trebaju manje piti, a više raditi, najbogatija žena svijeta, Australka Gina Rinehart ponovno se našla u središti kontroverzi.

Rinehart ponovno daje "korisne" savjete, a ovaj put je rekla da se rudarska industrija Australije ne može takmičiti sa zemljama koje su radnicima spremne platiti manje od dva dolara dnevno.

Ovom izjavom Rinehart je sugerisala da bi poslodavci trebali imati slobodu da radnike plaćaju koliko god žele. "Postoje nepobitni dokazi da Australija postaje preskupa i nekonkurentna da bi bila orijentirana na izvoz", kazala je najbogatija žena svijeta dodavši:

"Afrikanci žele raditi, a njeni radnici su spremni raditi za manje od dva dolara na dan. Takva statistika me brine".

Svojim izjavama Rinehart je na sebe navukla bijes građana, ali i političara. Reagirala je i premijerka Australije Julia Gillard poručivši bogatašici da se radnici u njenoj zemlji neće uspoređivati s potplaćenim afričkim radnicima.

Parlamentarka koja zastupa Zelene Christine Milne bogatašicu je okarakterizirala kao simbol pohlepe te dodala kako ona svojim djelovanjem u rudnicima uništava okolinu.

Bogatstvo Gine Rinehart procijenjeno je na 29,17 milijardi dolara. U vlasništvu ima rudnike koje je naslijedila od oca.