Žene vladaju svijetom
0

Taylor Swift, Rihanna i Lady Gaga među najplaćenijim zvijezdama

Klix.ba
Taylor Swift
Taylor Swift
Ako je suditi prema Forbesovoj listi najplaćenijih slavnih ličnosti mlađih od 30 godina, žene vladaju svijetom. Listom, naime, dominiraju žene, od Taylor Swift do Lady Gage, Rihanne i Katy Perry.

Na vrhu se smjestila američka country pjevačica Taylor Swift, koja je, prema Forbesovim procjenama, od maja 2011. do maja 2012. zaradila 57 miliona dolara. Swift su impresivnu sumu donijeli milionski tiraži njenih albuma, a ponajviše rasprodati koncerti.

Odmah iza nje po zaradi je tinejdžerska pop zvijezda Justin Bieber, koji je za godinu dana inkasirao 55 miliona dolara od prodaje albuma, koncerata i reklamnih kampanja. On je jedini muškarac među prvih pet zvijezda s najvećom zaradom. Na trećem mjestu je Rihanna sa 53 miliona, a samo milion manje je za godinu zaradila Lady Gaga.

Iako 52 miliona ne zvuči loše, za Gagu je to značajan pad, jer je prošle godine bila najplaćenija muzička zvijezda na svijetu sa zarađenih 90 miliona dolara.

Među prvih pet je i Katy Perry, koja je svoj bankovni račun "podebljala" za 45 miliona. Šesta je Adele (35 miliona), sedma Kristen Stewart (34,5), osmi Lil Wayne (26,5), a slijede Taylor Rautner (26,5) i Robert Pattinson (26,5 miliona dolara).