Kćerka Bin Ladena
0

"Mog oca su prvo zarobili, pa onda ubili"

Sarajevo-x.com
Osaa bin Laden
Osaa bin Laden
Dvanaestogodišnja kćerka Osame bin Ladena gledala je ubistvo oca, potvrdili su pakistanski zvaničnici. Ona je izjavila da su ga prvo zarobili, a zatim ubili pred očima njegove porodice.

Zvaničnici Bijele kuće danas su objavili da je Osama bin Laden bio nenaoružan kada su specijalci upali u njegovu kuću. Zvaničnici su promijenili prvbobitni iskaz i napomenuli da najtraženiji terorista na svijetu nije koristio jednu od svojih supruga kao živi štit.

Pakistanski dužnosnik, koji je želio ostati anoniman, istakao je da su razgovarali sa 12-godišnjom kćerkom Osame bin Ladena i da je ona kazala da je u vrijeme akcije u kući bilo osmero ili devetero djece.

"Osim izjave Osamine kćerke mi nemamo druge nezavisne informacije o njegovoj smrti", kazao je jedan od dužnosnika pakistanske obavještajne agencije, prenose američki mediji.

Također iz pakistanske obavještajne agencije naveli su da, sudeći prema informacijama koje oni imaju, bin Laden nije dugo boravio u Abbottabadu, gdje je u nedjelju ubijen.

Članovima porodice Osame bin Ladena nakon akcije američkih specijalaca pružena je odgovarajuća ljekarska pomoć i zbrinuti su.