Kćerka gledala očevo ubistvo
0

Članovi Bin Ladenove porodice su u dobrim rukama

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Članovi porodice Osame bin Ladena koji su se nalazili s njim u kući za vrijeme američkog napada "u dobrim su rukama i o njima se dobro brine", a nekima je pružena i odgovarajuća ljekarska pomoć, izvijestilo je u utorak pakistansko ministarstvo vanjskih poslova.

"Pitali su nas o tome gdje se sada nalaze članovi porodice Osame bin Ladena. Svi su u dobrim rukama i u skladu sa zakonom o njima se dobro brine", stoji u saopćenju pakistanskog ministarstva vanjskih poslova, prenosi France Presse.

Visoki dužnosnik pakistanske tajne službe, koji je želio ostati anoniman, u utorak je kazao kako je jedna od kćerki Osame bin Ladena tokom ispitivanja potvrdila da je gledala kako joj ubijaju oca, prenosi Reuters.

Također je rekao kako je djevojčica jedna od desetero članova porodice i rodbine Al-Qaidinog vođe koji se trenutno nalaze u pritvoru na ispitivanju. Prema izjavi neimenovanog pakistanskog dužnosnika, djevojčica od 12 ili 13 godina jedna je od osoba koje su potvrdile informaciju o tomu da su Osamu bin Ladena ubili američki komandosi.

Jedna od Bin Ladenovih supruga i osmero djece bit će ispitano te potom vjerovatno prebačeno u zemlje iz kojih potječu, a ne u Sjedinjene Američke Države, u skladu s pakistanskim zakonom, rekao je neimenovani dužnosnik.