|

Ministri EU danas o procesu formiranja vlasti u BiH

Ministri EU danas o procesu formiranja vlasti u BiH
0
S
SRNA
13.12.2010. u 07:30
0
komentara
0

dijeljenja
Ministri EU danas o procesu formiranja vlasti u BiH Foto: AP
Ministri inostranih poslova EU i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Catherine Ashton razgovaraće danas u Briselu o procesu formiranja vlasti u BiH nakon oktobarskih izbora, te o današnjim parlamentarnim izborima na Kosovu, saopšteno je iz Brisela.
Šefovi diplomatija će o BiH raspravljati u okviru priprema za januarsku sjednicu Savjeta EU na kojoj će razmatrati unutrašnjepolitičku situaciju u BiH i napredak u usaglašavanju strana o reformi državnog uređenja, kao i načinima na koje bi Unija mogla da pomogne u tome, prenose agencije.

Ministri će razmotriti i internu analizu koju su pripremili kabineti Catherine Ashton i evropskog komesara za proširenje Štefana Filea o mjerama koje bi Unija trebalo da preduzme kako bi izvršila pritisak na političke lidere BiH da postignu dogovor o reformi državnog ustrojstva koje je neophodno za nastavak evropskih integracija.

Ashton će ministre spoljnih poslova EU, okupljene na redovnom zasjedanju Savjeta za spoljne poslove, informisati i o pripremama za dijalog Beograda i Prištine i naporima koje Unija ulaže kako bi taj dijalog bio pokrenut, navode agencije.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.