Vanjskopolitički analitičari za Klix.ba
24
Marić: Ne bih glasao ni za jednog; Kazazović: Obama ima prednost
Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
\"U suštini, u SAD-u ne postoje dvije stranke, nego jedna. I demokrate i republikanci slijede put krupnog kapitala i Wall Streeta. Američka historija pokazuje da su demokrate uradile mnogo veće stvari sa mnogo većim posljedicama od republikanaca. Demokrate su bacile atomsku bombu na Hirošimu, počeli su rat u Vijetnamu, Pearl Harbour... Tu pada ona teza da su demokrate fini i krasni dok su republikanci grozni\", kaže Marić. Koja je ovo klasa od analitičara ....pffff samo takva.
Marićeve Paralele su nadvisili i seriju \"Lud, zbunjan, normalan\". Paralele su ubjedljivo najbolji humoristički show program naše nam Federalne Televizije. Ni jedne Paralele ne propuštam:)
Cuj, ne provaljuj se, jel to neka sala Tv prijenos, radio, kao i pisma iz aviona rasuta na lokacijama buduceg napada. Kineska, Britanska i Americka vlada ih je upozoravala najmanje mjesec dana. Jesu li to trebali sami sici u grad pa da ih nose u planine koje uopste ne pruzaju nikakvu zastitu.
ovo je najodvratniji od svih portala koje drže mladi franjevci sa teologije u sararajevu... a drze ih podosta u portalu....i na njima glume \"diskusije\" je li marvo u odorama, hoćetel se ikad umorit od razvlačenja pameti bosancima?
@E nije tako ne provaljuj se..... jel se to nije moglo reć slušajte ono vam je tamo planina fukojama, iselite ono par sela do 12h u petak mi cemo vam planinu pretvorit u pepeo da vidite kakvo imamo oruzje.... i da ne isele par sela opet bi zrte demonstracije bile minimalne...ali ne, ovoje ZLO bilo u pitanju onih koji uzivaju u masovnim pokoljima....kratko jasno
hahaha ovo se iz aviona vidi o kakvoj je prevari rječ, namještaljka bankara i cionista koji drže 99% medija i političara preko tzv lobiranja (mita i korupcije!!!) sjetite se busha i floride....... koja komedija od države...pa veća je u albaniji demokratija bila za envera hodže od ovih lažnjaka
Jos da dodam, Japanci se nisu htjeli predati ni nakon prve bombe, a jedva su se dogovorili da potpisu kapitulaciju par dana nakon druge bacene bombe na Hirosimu i to na insistiranje premijera. Osim veceg broja gubitaka, Japan bi bio i razoren kao Njemacka gdje u visemilionskim gradovima poslije prolaska Crvene Armije i bombardera Saveznika ni kuca nije stajala. Historijski gledano ispravna odluka.
E moj Maricu, mozda ima pojma o novijoj politici ali o vremenu nakon drugog svijetskog rata nema ni blage. Ono za Vijetnam i prihvatam ali Hirosimu i Pearl Harbor nikako. Atomska Bomba je bacena jer se Japanski fanatici koji su na svog cara gledali kao zivog boga nisu htjeli predati. Statistike koje pokazuju ogromne gubitke u borbama oko obicnih malih otoka pokazuju da bi nastavak rata protiv Japana donio gubitke u desetinama miliona da nisu bacili atomsku. Mozda zvuci surovo ali prije ces baciti atomsku ubiti i raniti stotine hiljada civila nego pustiti da umru milioni vojnika i civila u oruzanim borbama. Pearl Harbor je prosao vise ispitivanja pred vrhovnim sudom koji su povjeravali da li se mogao sprijeciti napad i mozda je necega malo i bilo. Ali je realno napad od strane zaludjenog Japana ciji su zlocini u istocnoj Aziji mnogo puta veci nego Nacisticki u Evropi po svim faktorima bio neizbjezan.
Sta cemo mi hudi sa ovim nasim politickim velicinama...
@@Sarajlija, Slazem se, ali kako to objasnit ovima sto su obuceni u \"čistu runsku vunu\".
eto ne moze covjek ni analizirati sad. gori sam ja sto i analizira ista. vi mene poceli analizirati kako ja vidim. Prema mojoj analizi vi komentatotri s klixa ste mnogo zlocesti ljudi, ne bih dao glasa (like i unlike) ni za jednog.
\"teme koja ga uveseljavaju su antiamerikanizam, antijudeizam, antibankarstvo, antimasonizam, antibilderbergizam, antihumanizam,.......,lik odlijepio totalno\" 100% si u pravu!
Analiticki bih rekao da ne bih glasao ni za jednog, znate Demokrate su bacile atomsku bombu na Hirošimu, počeli su rat u Vijetnamu, Pearl Harbour...Tu pada ona teza da su demokrate fini i krasni dok su republikanci grozni. A licno, onako spontano bi rekao da prema, gledajuci najnovijim izbornim prognozama koje stizu iz SDA rekao bih da Obama ima malo vecu prednost. Ali kao sto znamo ovakve stvari se ne mogu sigurno znati dok se ne izracunaju svi glasovi iz cijele SDA, koje ce jos potrajati.
@haha, pa jbte, nisam to ni vidio. Ma to je sigurno standardna teorija da su Ameri (u ovom slucaju sasvim slucajno demokrate), sami sebe bombardovali, da mogu da objave rat Japanu.
Nakon Mariceve izjave da su demokrati krivi za Pearl Harbour, nikako mi nije jasno kako bilo ko moze ozbiljno shvatati takvu karikaturu?
Mladen Marić, kvazi vanjskopolitički kvazi novinar. Pa Mufid Memija ga pojede za 3 minute svojih komentara. Ne znam kojom logikom Marić uopšte ima svoju emisiju!?
@uuuu, pa analiticar bi valjda trebao da prezentuje nama neukima zasto se zalazu republikanci, a za sta demokrate, kakva je cija vanjska politika, ekonomska, socijalna, vojna, i tako dalje, i onda mozda dati zakljucak kako to moze da utice i na nas, a ne samo, ma oni su Vol Strit lutke, sve je isto, bla bla. Pa to mogu i ja. Ako je to analiticar, e svaka mu cast.