Komentari (75)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kakva partija saha od putka. Uvuci nato clanicu u otvoreni sukob sa autonomistima dok sami od damaska.nezatraze pomoc i povrati suverenitet sjevera pod asadovu cizmu. Amerika se povlaci, Turska ce shodno dogovoru predati rusima tampon zonu na cuvanje i asad ujedno vrati kontrolu nad sjeverom bez da se zamjeri amerima i najmanje a jes ih putko odradio brate mili
ters_lokum@o kakvim ti dokazima pricas, Turska i Sirija naravno uz presutnu pomoc zapada a prije svega Rusije su ostvarile svoj cilj i prisilili teroristicku organizaciju Kurdi da se predaju, tim je opasnost po Tursku otklonjena a Sirija vratila svoj teritoriju.Najveci gunitnik u svemu ovome je naravno cijonisticki rezim Izeaela kojem je propao plan da podijeli Siriju i Irak.
@podebavac nema tu agresije. Po međunarodnom pravu jedna država može intervenirati na prostoru druge države da eliminiše izvor/uzrok opasnosti. Tako da priča o agresiji nema uporišta.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Svijet je opet izdao Kurde, laku noć
@Trump2020 niko nikoga nije izdao, pitanje je sta se krije iza ovoga. Mozda kraj Erdogana veima brzo
@Trump2020 kurdi masu jevrejskim zastavama ;)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Zašto se Bošnjaci zalažu za genocid Turske nad jadnim Kurdima a sami stalno kukaju da su žrtve genocida?!
Jos jedan jasan dokaz da je Trump Ruski igrac, koji indirektno otvara put Rusima gdje god je to moguce i Rusima pozeljno.
tek si sad skonto??
Ovim događajima postaje jasno ko je protiv terorizma a tko podržava teroriste i stvara ih. Erdoganova Turska, ali neće još dugo biti erdoganova, tražila da postane dio evropske unije, fuj nezamislivo, jedan takav režim, ne treba EU nikakve veze da ima sa njim. Uvjek je bilo očito da erdogan podržava teroriste ISILa i sa njima ucjenjuje evropu i svjet, a kojima bi opet da prodaje svoju robu.
Kurda je bilo vrlo malo na sjeveru a kad su osvojili niko A nije zucno, sad kad turci vracaju teritoriju sirijcima nazivaju se okupatori (i to okupatori ih nazivaju Njemacka, Engleska, Francuska, Amerika itd.)
Šta na sve to kaže Sejdo ?
A Sirija ima jaku vojsku ocito ;-)... Mene nije da ce Turska pociniti zlocine, mislim da su pametniji tu - vec oni kozoje*bi sto se isto bore protiv kurda.
Kolko glup moraš bit da pored ovolikih problema u vlastitoj državi vodiš brigu i raspravljaš o tome šta se dešava tamo negdje u Africi ili Aziji. Boli me k. i za Erdoanom i za Putinom i za Sirijom.
Kolko glup moraš bit da pored ovolikih problema u vlastitoj državi vodiš brigu i raspravljaš o tome šta se dešava tamo negdje u Africi ili Aziji. Boli me k. i za Erdoanom i za Putinom i za Sirijom.
SAD kao i obicno, po ko zna koji put.... pruzaju "podrsku" i onda ostave na milost i nemilost.
A sta kaze Bakir, podrzavam vojnu akciju Turske. To je tragicno cuti od lidera cija i sama drzava je okusila strahote rata ne tako davno. Pa bolje da suti nego da mi gadi sve u ovoj drzavi svaki dan sve vise. :)
samo da napomenem,da je prvi u "nas",bošnjaka podržao Erdoganov ulazak u Siriju.. toliko o živkoviću
Kurdi 99% suniti a u sirjskoj vojsci ima svasta od sunita sejita alevita Ma i kriscana kad treba more se skupa meni je jedan arap prico da su mu izilovci cijelu firmu pokrali a sve odvuceno sa šleperima turskih tablica a vi vjerujte u bajke tursko arapske !! NIJAD NEZABORIVTE ARAPI SU HTJELI 1996 u mostaru izvrsiti bombaske napade kako bi sukobi medju bosnjacima i hrvatima planili!! Ali hrabar narod bosne postoji
Kurdi gubitnici ,istorija se ponavlja...
Assade oslobađaj i brani svoju državu od agresora i terorista 🇸🇾 Free Syria!
prije 100 godina na medjunarodnoj konferenciji kurdima i armenima je obecana drzava... tacno na danasnji dan.. 1mil. armena je prolilo krv a dobili su drzavu, dok nema tacnog broja ubijenih kurda,ali je broj veci... sram te bilo SVIJETE!