Komentari (113)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sandzaklije su htjele da ga sebi pripisu, ali zna se da je Hercegovac
Ahmed Pervan iz Stoca.
Bošnjaci su bili najzastupljeniji narod u vladavnim pozicijama osmanskog carstva u njegovom usponu. Poziciju velikog Vezira su Bošnjaci imali nekih skoro 150 godina. I ta pozicija je bukvalno vladala državom.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Hercegovci su se borili protiv ovakvih okupatora, Osmanlija
Hercegovci su najboljeg borca protiv okupatora izdali i time dobili vladavinu nad bosnom
Cijeli ljudski vijek ratuju Bosnjaci/Bosanci za interese drugih zadovoljavajuci se mrvicama a ni danas 2023-e godine nemamo svoju drzavu ! Do kada ludi narode i za cije interese ginuti ? Za politicare i njihovu djecu ?!
Bolje bi nam bilo da je ovdje sad Napoleon nego SDA HDZ..
Hercegovci i jesu razlog zasto je Osmansko Carstvo bilo snazno i zamalo zauzeli Rim ali su Bosnjaci skretali Sultane na Rusiju
Rodjak od Zeljka Pervana 😉
Kristijan Golubović iz 17 vijeka a vi od njega pravite nekakvog heroja i plus lažete i izmišljate
Sjedi jedinica
Sa ovih prostora najveća linčnost u otomanskom carstvu je bio veliki vezir Mehmed paša Sokolović, po rođenju Srbin Baja Sokolović. Služio pod 4 Sultana. A za ovoga gore Sultan nikad čuo.
Srbin nije jer srbin nije vjera
fbUser1562085486 Sa genetikom Sokoloviä nije imao problema
Ko ga j..e ! Borio se za okupatorsku vojsku. Dosta više vaših proosmanskih tekstova.
pravi Bosnjak.Bosna je ponosna na nase Heroje
Paša moj solidni
Mnogo dogadjaja i likova kroz historiju, stvorilo je ovo podneblje pod kojem su nasi preci odgajali nas. Umjesto da to nase bogatstvo ulozimo kao zajam za nasu djecu, mi ga unistavamo. Zasto smo toliko sebicni, zlo i naopaki. Ma nismo mi takvi, nego je neko drugi, pa mi tako moramo! Vazda ista glupa prica.
Nadam se da ce nasa pokoljenja biti pametnija, i staviti nam pecat promasenog vremena svojih predaka, zarad dobrobiti njihove djece.
😄😁😆😅😂😂
Tužno je i strašno ujedno koliko Bošnjaci ne poznaju svoju velicanstvenu historiju. Imali su 48 velikih vezira/premijera najvece svjetske imperije. I pojave se punoglavci, kazu Bosnjak je novo ime, eto koliko im je Srboslavija isprala mozak u komunistickom rrezimu
PERVAN 🤔 hahahaha
BOG BOSNA BOŠNJACI toliko jednostavno...
Ne znamo mi svoje kvalitete promovirati, a puni smo ih...