Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Rat u Ukrajini je dobar primjer i Kinezima i Tajvancima. Na Tajvancima je da odluce hoce li zavrsiti kao Ukrajina ili odyjebati Amere.
Kina neće ratovati za Taiwan jer to nije potrebno ali je sigurno da se ubrzano priprema na provokaciju od strane SAD u smislu priznanja Taiwana kao samostalne države što je jako malo vjerovatno zbog politike "jedne Kine". Kina će za eventualni sukob biti spremna tek 2027 ili 2028 godine.
Kina je fabrika i tzv "zelene agende" odnosno plana da se do 2030 smanji emisija CO2 i poveća udio tzv "zelenih energija". Kina danas proizvodi 96% svih solarnih panela odnosno materijala kao što su polisilikati i 72% dijelova za vjetroelektrane a do 2040 planira izgraditi preko 140 nuklearnih reaktora. Ne zaboravite da je Kina socijalistička država i ima petogodišnje planove kratkoročno i planove od 25 godina dugoročno. Bez Kine više ništa nije moguće ostvariti.
Kina je spremna za rat, Ameri sigurno ne bi ušli u rat protiv Kine zbog Tajvana (Tajvan nije u NATO-u), ali Kinezi shvataju da na su tajvanci njihov narod..Mudri Kinezi će to na kraju riješiti diplomatijom, niđe im se ne žuri.
mašala, poravnali safove