Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Oprostite, odgovarao sam na pitanje zašto bi Zapad napao Kinu i koja je razlika između navedenih. Bojim se da namjerno izvlačite iz konteksta. Vaš problem, kako god...
Ajme meni, ovi čovjekoljupci i ekolozi što bi bacali atomske bombe su mi najjači. Čime su tebe pitali djete drago da mi je znati.
Zato što su komunisti, krše osnovna ljudska prava, žele da preuzmu ulogu vodeće svjetske sile, takmiče se sa SAD-om u naoružanju i svemirskim programima, sve više zagađuju okolinu, podržavaju \"terorističke države\" poput Irana i Sjeverne Koreje, sporovi oko Tibeta i Tajvana, veća naklonost prema Zapadu vječnim neprijateljima Rusima, odbijaju da prodaju važne rude koje se nalaze samo u Kini a koje su neophodne za tehnološki razvoj čovječanstva itd. Bukvalno na svakom koraku pokazuju zube. Traže to... Jedino što mi se sviđa kod Kineza je sve veća religiozna svijest (iako su komunjare). Ali tu ateistički Zapad stvara opoziciju i opet imamo plodno tlo za sukobe.
zasto bi \"zapad\" napadao kinu? pa kina je vec odavno \"zapad\". koja je razlika? kina ce srediti svoje ujgure, amerika svoje.
Vratit će im Kineske useljenike i pokoju atomsku koju su izradili njihovim novce. Jedva čekam da se Kinezi počnu ku**iti kao što je Njemačka nekada pa da ih Zapad fino ispraši. Ma mislim da bi ih Japan sam mogao skinuti a kamo još Australija, Europa i Amerika.
A jeli rekao kad će da vrati pare što su pozajmili od Kineza?
kina, sad, rusija, indija treba skupa da srede \"ujgure\" !!!