Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nama samo u BiH treba jedan proevropski Ataturk. Sve ostalo je sarena lazza turbo folkera.
nama u bosni netreba nista tursko ni arapsko!
@BiH Istina Ne rise debilu. Da ti ukinu sve turcizme i hranu koja je došla iz Turske ne bi danas znao pričati i ko zna šta bi jeo. Danas, zbog njihovog uticaja mi imamo fenomenalnu kuhinju, možda i jednu od najboljih u svijetu. Poklopi se i šuti hejteru!
Znači, po žute dunje se u Stambol išlo iza 1930.?
Prelijep grad i drzava. Puna dobrih ljudi, ljepote i hrane.
Najljepši i najmoćniji grad na Dunjaluku !!
Najveće zlo na Balkanu ikada je otomanska okupacija, da nas oni nisu zgazili bili bi mi jači od zapada danas!
Fun fact: Mnogi su nastavili koristiti ime Konstantinopolj, pa je Ataturk naredio da se sva pošta, naslovljena na Konstantinopolj, bude vraćena, kako bi natjerao druge zemlje da počnu koristiti Istanbul :)
Isto kao sto je Foca Srbinje
SUPER TEKST. HVALA. a ovim bolesnicima ljudomrzcima vjeromrzcima poručujem da zamjene mržnju za LJUBAV.
Uskoro formacija pravoslavnog saveza, pa udri po mongoloidoma, vratiti konstantinopolj
Konstantinopolj je prestonica pravoslavlja. Vratite ga Sami, izvinite se za kradju...mi ga nismo zaboravili...nije tajna da ga zelimo nazad
Vi ni do Gračanica ne možete 🤣🤣🤣🤣🤣
Odavno nista smjesnije ne procitah 😂😂😂 Procitaj malo o bici na Canakaleu ili Galipolju i kolko su zivota polozile sile Antante da bi uzeli ovaj biser, pa nisu.
Najveca greska u historiji zapada je rasturanje Bizanta.
Ataturk se u grobu okrece, kad vidi sta je onaj de*il uradio od drzave.
Svaki okupator mjenja ime gradovima imamo primjer kod nas skender vakuf koji je dobio ime po osnivacu grada: Ali dedo skender" Ali potomci krmoslavlja su mu promjenili ime u nekakvo knezevo" ovo je samo jedan primjer ima ih sijaset boziji.
Tako je..osvajac je recimo promijenio I Vasa imena.. tebi je deda bio pantelija, turcin mu Dao ime fadil, a ti si dzemaludin...
Mora da si iz Skendera, čim navodiš ovo za primjer. I ja sam, mada ne živim više tamo. Samo mi nije jasno kako ljude koji vijekovima žive u tom gradu možeš nazivati okupatorima. Na popisu '91 od 22000 stanovnika, bilo je 1050 muslimana, znači većini se sviđa novi naziv. Okupator je bio Ali dedo Skender ako ćemo realno. Sa druge strane, dok je bio Skender bio je raj na zemlji. Lijep pozdrav