"Neću se izvinjavati"
487

Joe Biden: Ne povlačim svoj stav o Vladimiru Putinu, briga me šta će reći

V. K.
Joe Biden (Foto: EPA-EFE)
Joe Biden (Foto: EPA-EFE)
Američki predsjednik Joe Biden osvrnuo se na komentar koji je dao u kontekstu promjene režima u Rusiji te je poručio kako ne povlači izjavu o tome da Vladimir Putin više ne bi trebao ostati na vlasti.
Tokom razgovora s medijima u Bijeloj kući, Biden je rekao kako je svoje mišljenje izrazio na osnovu emocija koje su taj dan vladale u Poljskoj.

"Ne povlačim svoje izjave. Izrazio sam moralni gnjev koji sam osjećao prema Putinovim postupcima. Neću se izvinjavati zbog toga", rekao je Biden.

Također, naglasio je kako se tokom govora u kojem je govorio o tome da Putin više ne može ostati na vlasti obraćao ruskom narodu.

"Posljednji dio govora bio je zapravo razgovor s ruskim narodom. Saopćio sam to ne samo ruskom narodu već i cijelom svijetu. To je samo konstatacija da je ovakvo ponašanje neprihvatljivo. Način da se izborimo s tim jeste da ojačamo i zadržimo potpuno ujedinjen pristup u NATO-u i da pomognemo Ukrajini kako god možemo", ističe američki lider.

Na pitanje šta bi Vladimir Putin mogao misliti o njegovim izjavama, američki predsjednik je bio jasan.

"Nije me briga šta on misli. Uradit će ono što misli uraditi. Uzevši u obzir njegovo nedavno ponašanje, ljudi bi trebali svhatiti da će on učiniti ono što misli da treba i to je to. Na njega niko ne utječe pa čak ni njegovi savjetnici. Ideja da će uraditi nešto nečuveno zbog mojih izjava nije racionalno razmišljanje" , zaključio je američki predsjednik Joe Biden.

Facebook