Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kina ce dobiti po guz..i ili ce uvuci rogove u glavu...
bitka za Perl Harbour, sudeci po avionu na slici
Kinesko neuspjelo testiranje spremnosti i volje rivala u regionu, a i sire da reaguju. Kao sto neko dole vec rece svojevrstan autogol kineza (po mom misljenju). Ova zona je neodrziva, medjunarodno nije priznata i mrtvo slovo na papiru jer ne vjerujem da postoji ni volja ni kapacitet da se ovo silom ustanovi.
Sve do prvog puta kad Kinez popiz..
Cudno je da su Kinezi inace poznati kao narod koji "razmislja i planira" , bili tako brzopleti i testirali ostale. Ocigledno je da ne mogu vojno reagovati. Sto bi se reklo autogol.
to je zona koja pripada u geostrateskoj borbi iskljucivo kinezima. amerikanci pokusavaju da kroz svoj utjecaj fa filipinima, japanu i j. koreji, kao i tajvanu imperijaliziraju istocno kinesko more, ali tesko ce uspjeti. a ako se pitate zasto borba za te otocice, ima mala "sitnica". 500 milijuna barela sirove nafte se tu nalazi
Znam za tu "sitnicu" koja je glavni razlog sto svi tvrde da je njihova "rodna gruda":) Podrucje je inace bogato ribom i prema onon sto znam vise pripada Japanu nego Kini .
Hajd dobro što su oni letjeli, hajd dobro što ste vi to objavili ovdje al' brate pa gdje nađošte ovu sliku pa nije ovo 1943-ća...
eto shurde zanjim
SOKO ZOVE ORLA SOKO ZOVE ORLA .........