"Pazite se cunamija nakon potresa"
0
Japanci su ignorisali upozorenja predaka
Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bosanci ignorisali upozorenje predaka \"Pazite se beskrupuloznih politicara poslije rata\", pisalo je na steccima oko piramida u Visokom, gdje su nasi preci upozoravali Bosance da ne dopuste da ih banda podijeli po religijama i utjera u nacionalne torove, ubjedjujuci ih da su nesto drugo, a ne Bosanci.
i prosli put , za vrijeme cunamija u indiji, pisalo se o nekom malom seocetu u kojem su svi sacuvani od cunamija. navodno kad su vidjeli da se voda povlaci, stari ljudi su ih upozorili da su oni culi jos od svojih starih da kad se voda povlaci , treba hitno bjezati na brdo. i hitno su svi pobjegli. interesantno da i kad su bjezali su nosili svoje starce na ledjima i u nosilima. svi su spaseni. vjerovatno zbog bareke koju takav odnos prema starijim nosi sa sobom.
OK pametni, daleko je otišlo, a i sam si napisao \"Veliki talas\". U toj noveli nigdje ne piše Tsunami. Kad si toliko načitan, molim te da napišeš u kojem dijelu iz školske literature se navodi riječ i naziv \"Cunami\" prije 80-tih, a i u 80-tim po mom sjećanju rijetko je pisalo \"cunami\" već - plimski talas, veliki talas, potop i sl... Što hoću da kažem - cunami je kod nas \"moderan\" izraz
tamni, šta hoćeš da kažeš?
Cunami,[1] (tsunami, jap. lučki val, visoka voda) su dugi valovi uzrokovani tektonskim pomicanjem ploča morskog dna, odnosno podmorskim potresima. ... izvor wiki... [from Japanese, from tsu port + nami wave] izvor the free dictionary...
Nemoj zezati ja sam ozenio djevojku iz Japana, nije lijepa, nije bogata, ali pozitivno zraci :)
A zaboravili ste napisati da je DJ Richter najbolji dj u japanu desetljecima :D
Pa sta nas SDA 16 godina pljacka pa ne mozemo da upamtimo da su nam gori od Smrda.
Slažem se sa komentarima, mislio sam da je kod nas riječ cunami novija (modernija), jer se koristi u školskoj literaturi od 80-tih, a u Japanu je nastala i zanju za ovu pojavu već nekoliko hiljada godina. U našoj civilizaciji je to poznazo kao \"Biblijski potpo\" - Noeva arka i sl...
monitor je u pravu, poslije zemljotresa u CG 1979. ocekivalo se nesto slicno samo su ga zvali \"grcki val\" to sto vi niste poznavali izraz cunami, ne znaci da on nije postojao
kralj_tame je glup
samo da objasnim ovim nadri-naučnicima: cunami jeste japanska riječ i nije moderna nego se koristi vijekovima za istu prirodnu pojavu.
nisu stari budale bili
karlju tame, zavuci se u tamu vidiš da je još dan. X se pretvara u X avaz, ali ti opaska za ovo nikako ne stoji. Cunami jeste moderan izraz, a da ti napišu na japanskom, pa da ti tada bude jasnije... Neće ti sigurno napisati onako kako japanci zovu cunami... NEMOJ SE PRAVITI PAMETAN !!!
Joj sto seru ovi sa sa-x! izraz cunami postoji od prije par godina i važi novi naziv za sve veće talase da se zovu cunami. Samo budala može povjerovati da je na pločama starim 600 godina pisalo \"CUNAMI\" :P Imali jedna istinita vjest na ovom sajtu. Jos malo ovo nece biti sa-x nego \"samobudalevjeruju.com\"