Svijet
0

Jamieju Oliveru razlupan restoran u neredima u Birminghamu

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Čuveni britanski kuvar Jamie Oliver prenio je, putem društvene mreže Twitter, da mu je restoran u Birmingenu polupan u naredima, koji su u tom gradu izbili prošle sedmice.

"Moj restoran je skroz polupan. Staklo na prozorima je polomljeno, sve je razbacano, a osoblje restorana je, nasreću, zbrinuto i na sigurnom je", napisao je Oliver.

Nakon što se poruka pojavila na Twitteru, fanovi ovog 36-godišnjeg kuhara su mu poslali poruke podrške i želje da se restoran u talijanskom stilu u šoping centru Bullring brzo obnovi i počne s radom.

Jamie Oliver je na Twitter, pored poruke o razlupanom restoranu, postavio i poruku u kojoj osuđuje stanje u koje je zapala zemlja i zahtijeva od vlasti Britanije da zaustavi haos i radi na "ponovnoj izgradnji duha zajednice".

Neredi su prvo izbili u sjevernom dijelu Londona 6. augusta, da bi se zatim proširili na Birmingham, Liverpool i Bristol.

Iako mnogi tvrde da je glavni uzrok nereda nezaposlenost, policija i političari tvrde da su nasilje izazvale kriminalne grupe i da ono nije pokazatalj da postoje socijalne tenzije ili bilo kakvi sigurnosni propusti.