Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mi nemamo sa ustaslukom nista, glavne ustase i koljaci su uvjek bili muslimani !!
Ova shkutorija su interesantna pojava prvo vezase zastave sa Alijom pa onda sa Radovanom,glume ustashe a likvidirashe Blaza Kraljevica,Paradzika i ostale pravashe.... BIH4EVER!
Ti to čitaj i u to vjeruj,ja nisam nikad vjerovo,i neću,ni ja ni niko moj.To su prestari trikovi.Vi pišete,da ste junaštvom pobijeđivali,a M.Kapor krepali,da ste ,,prljavim gaćama,,.Turska je bila pod Bečom,sve oko Crnog mora je bilo Tursko...pa nije više...imali to da neđe piše.Samo u zadnjem periodu,u zadnijih 100-tinjak godina ste sprašili sve od BG do Sarajeva....i to uvijek na isti način...vjeruj mi kume...vaša riječ....ili riječ onih što uzeše od Zadra do Mostara....šta da gledam(o) sve je viđeno...samo što sad hoćemo mi prešaltat postupak u R....dosta je bilo..11 g.enocida...jel i to piše u vašim knjigama....U školi ste učili Gorski Vijenac,avtora Vladike,đe je detaljno opisana istraga poturica....oslobodili ste Podgoricu,u kojoj je tad bilo 3/4 nekršćana....j.e.bena je ta vaša škola,ali smo je naučili.Nećemo se naučno dokazivat,nema smisla,samo jedna taktika...upravo vaša,nikako drugačije,vaš način....srušiš,nema,i onda svjedočiš,da toga nikad tu nije bilo.
pises jako konfuzno! pogledaj turske í austrougarske popise i vidi jeli ikada bilo muslimana po vjeroispovjesti preko 50%! onda reci tko se sirio i tko se siri..
@@pop radojica Nisam ni napisao,da je to neki dokument.A da idem i da gledam dokumente...koje...čije...Sve ste popalili i na novo napisali.Uporni ste u pojmovanju neopredijeljenih,muslimana,cvieča,poturica...može svakako,samo ne pravim imenom.Zaboravio si,odnosno nećeš da znaš,da je u Turskoj više Bošnjaka,koji su ,,dobrovoljno,,otišli.Ma daj,daj,koliko je bilo matičara i poreznika i državne uprave u Bosni,što su bili Bošnjaci....malo ili nimalo.Ni šumar nije Bošnjak mogo bit...a nepismen stranac je bio makar učitelj,i širio šta mu je bio zadatak.A kad si kod dokumen(a)ta,ima knjiga,puna dokumenata,Pojam i biće srbske nacije,autora pok,prof.Lazara Vrkatića,nije više među živima,pukla mu guma na autoputu,u Jaguara....već viđeno.Ukratko....u Bosni ne treba da žive žitelji,koji je na svakom metru pljuju i mrze,i koji je ne osijećaju svojom,već znaju,da je to tuđa avlija...no sikiriki,džaba vam sve,ići ćete put Sibira,da u Bosni bude mira...kad tad.baš ko i ovi iz Palestine...braća vaša
ta pjesma ti je neki dokument? ajde sad fino vidi koliko je zivilo muslimana u postotcima kad je nastalata pjesma, a koliko sada pa reci tko se prosirio? ako hoces idi i jos dalje u turska vremena, nikada muslimana nije bilo preko 50% u bih. tko se prosirio?
Znaš Bošnjače,nije davno bilo, sveg mi svijeta,nema petnes ljeta, kad u našoj Bosni ponositoj, i junačkoj zemlji Hercegovoj, od Trebinja do Brodskijeh vrata, nije bilo srba nit hrvata. A sad se kroza svoje hire, oba stranca,ko usvoje šire. Oba su nas gosta saletila, da nam uzmu najsvetije blago, naše ime ponosno i drago. Pijesma nije nastala,90-tih godina,ovoga vijeka,nego 1891,i objavljena je u prvom broju lista Bošnjak.Avtor je Safvet-beg Bašagić,rodom Nevesinjac,a stranci-gosti su odradili poso,proširili se ko što pijesma govori...toliko.
Posto si ti srbijanac, trebao bi znati da se jezik bosnjaka na srpskom i hrvatsom jeziku zove bosnjacki. Bosnjaci nek ga zovu kako zele. Nije istina da ga govore svi u BiH kao sto nije istina da su 30% rijeci u srpskom ili hrvatskom jeziku turcizmi.
Alo kretenu, prvo jezik se zove bosanski jezik jer njim pričaju svi u Bosni i Hercegovini. I ti si našao da govoriš o jeziku. 30% srpskog i hrvatskog jezika je turski jezik. Ej 30% ... ti da držiš predavanje o jeziku. Drugo, vi do juce niste ni bili Srbi ili Hrvati, već pravoslavci i katolici... prva crkva koja je pod jurisdikcijom SPC-a je 1902 godine. Do tada ta crkva nije postojala u BiH. Nema ništa gore nego kad vidim ove bosanske tkzv. Srbe i Hrvate. Sve moj do mojega. I Vi da prozivate bosanske muslimane zbog jezika a turskim jezikom pričate. Vi da prozivate bosanske muslimane da su se prodali i promenili veru, a vi ste izdali svoju naciju, svoju zemlju, svoju otadžbinu i svoj jezik. Marš bre tamo, g.vno jedno.
i da popuse isto kao i u libanu ihhh
U nasoj se kuci govorilo Zidov, al su nam u skolskim knjigama pisali Jevrej. Precizan prevod engleskog Jew je Zidov.....a Jevrej bi bilo Hebrew. Nisam jos nikad cula na ikojem jeziku da Zidov sebe zove Hebrew (Jevrej) osim na grckom i srpskom. Sto bi znacilo da je rijec Jevrej upravo....jos jedan post-1945 srbizam. U vecini slavenskih jezika se kaze Zid. Znaci.....izraelski jezik bi bio jevrejski ili hebrejski a narod bi bio zidovski. Zidovski ``iidische`` jezik bi bio onaj kvazi-njemacki koji slabo vise iko govori ali koji je nekad bio lingua-franca vecine Euro-Zidova.
Jetrva,to ce se desiti budi siguran!Negledam u kasike ali bice zla i to velikog!! I prodajem yugu ako ko hoce
Izrael treba unistiti
Na pocetku kazete \"jevrejska država\"...? Izrael nije Drzava, dok god nema legalne granice, legalni glavni grad, i legalno stanovnistvo. Israel nema granice, sto mozete potvrdit na svim stranicama njihove vlade/ministarstava i uporediti sa stanicom CIA. Nemaju glavni grad, jer oni sami tvrde da je Jerusalem, dok ostatak ove planete tvrdi da je Tel Aviv, jer je Jerusale zakonski smatran kao grad pod OKUPACIJOM. Pod UN rezolucijom 194 donesenom jos 1948 godine, svi Palestinci imaju pravo povratka na svoju imovinu, kao i po genevskoj konvenciji. Cionisti to odbijaju.
p.s. JOJO izvini pobrkala sam nick, obracam se istom levatu kao i ti !