Komentari (99)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Rusija i jest supersila. Ali njen strateški položaj na Heartlandu joj omogućuje efektivnu kontrolu najvećeg svjetskog kopna tako da za razliku od SAD-a nema potrebe za toliko velikom mornaricom, nosačima aviona itd. Zbog svoje ogromne teritorije nema potrebe da se širi po svijetu u potrazi za resursima, zato za razliku od zapada nije nikada ni imala kolonije. Status supersile je dokazala u Siriji, da je bilo po zapadnjacima, Sirija bi završila kao Libija
Budućnost će izgledati tako da će sve zemlje oko BiH ući u EU, a BiH će blokirati da nikada ne uđe u uniju. BiH će ostati izolirano ostrvo u Evropi, a ruski oligarsi će potkupiti naše uhljebe i okrenuti BiH Rusiji. Na kraju će Sberbank i Gazprom šutnuti iz BiH Raiffeisen, INA, Sparkasse, Naspa... Evropi je problem Bosna već 1000 godina. Oni nas ne žele, a i mi njih u suštini ne želimo i to će tako ostati.
O cemu bulaznis, isti Sberbank je vec najavio povlacenje iz Bih.Kako je Bosna problem Evropi, kada su je i Rimljani , Ugari, Turci, Austrougari, Hitler, Musolini zeljeli u okviru granica svojih drzava, zasto to ne bi i Eu te Nato.
Hahahahhaa pričaš priču što su nam efendije na vjeronaukama pričali, hahahhaahha i šta ćemo jadni u izolaciji sami ostanemo hahahhahahhaahhah jesu te nadojili ili si ti onaj što doji
Rusija jeste Super sila.
Rusija je ulaskom u Siriju vec postala supersila. Zajedno sa Kinom Iranom pa donekle i Turskom su osovina cije misljenje sugurno da se ne moze ignorisat
1992g drakulini potomci i krvoloci ce oteti coveka, njegovu sestru i brata, brata ce ubiti, sestru visestruko pred njim silovati a njega zverski muciti. Sestra ce izvrsiti samoubistvo a on ce preziveti. 2021 g. pedofili i koljaci dece, zena i staraca, zlocinci Beosime ce uz pomoc Huna ponovo izvrsiti otmicu istog coveka. Prokletnicima ce biti zapreceno te ce uz izvinjenje kurvini sinovi pustiti coveka. On ce im ponovo pljunuti u lice i setiti se prokletog roda i familije.
Kina je zauzela drugo mjesto supersile posle Amerike...
Po svim parametrima Rusija je super sila. Nemaju dug, Putin istjerao MMF. Najjači resursi u svijetu. Najveći proizvođač žita u svijetu. Vojno se ganja sa cijelim nato-m. Najviše ledolomaca na svijetu. Pet baza na arktiku kojeg su i aneksirali već, savez sa Kinom, vlastiti svemirski program...
*Može li Rusija još kome skočiti za vrat?*
Da rezimiramo, Rusija nije supersila ali propagandom pokušava lažno prikazati da jest. Vodi hibridni rat protiv Zapada šireći antiamerički i antizapadni sentiment u zemljama svoje sfere utjecaja. I tu imamo neke likove koji će nas po komentarima uvjeravat da je Rusija supersila i da se može nosit sa Amerikom
Ma gazi rusku sirotinju i ove njihove podguzne muhe
Problem je što BiH najmanje odgovara status quo na međunarodnoj i regionalnoj sceni, jer u takvim uslovima radno stanovništvo odlazi. Ljudi osjete da nema promjene, odnosno da je sve gore. Ne možemo napredovati jer nismo toliko interesantni za rješavanje, a sami očito ne možemo riješiti važne probleme.
Zadnji dio clanka je totalni promasaj, Rusija i Kina odlicno saradjuju jer ih je glupi zapad usmjerio sankcijama. Takodjer se ne spominje da SAD takodjer gube moc globalno, ne samo Rusija.
Rusija na vojsku troši 60 milijardi dolara, to je jednako kao V.Britanija, a 10 puta manje od SAD i 4 puta manje od Kine. Shvatite da je prošlo mnogo decenija od SSSRa, stvari su se promjenile. Apetit Kine je realan i ja vjerujem da je Rusija prirodno više vezana za zapad nego za Kinu. Rusija ni u kojem smislu ne može parirati današnjoj Kini.
Rusija je zalijepljena posuda, sa unutarnjim kljucanjem i vanjskim uticajima prije svega energetski gladna kina sa milijardu i po stanovnika. Kuda ce kinezi krenuti kad nestane energenata, naravno kod komsije i to ce onda biti kraj rusije kakvu danas poznajemo. Jedini im je spas okretanje ka zapadu sto kulturoloski i jesu u odnosu na daleki istok.
Risofili dabogda vas Rusi i Kinezi poklopili pa zivjeli pod njihovim sistemima i vrijednostima...eto lipe zelje samo naravno da tamo nema mene! E to vam zelim iskreno kada ih toliko "volite"
Ja ne razumijem zasto iko misli da rusija nije supersila. U vojnom smislu rusija je supersila ako gledamo neki ekonomski smisao i tu je vjerovatno supersila mada je veliki jaz izmedju bogatih i siromasnih sto se u sustini moze reci i za Ameriku. Ima dobar dokumentarac koji govori cak i sve zemlje NATO-a da se udruze ne bi tako jednostavno pobijedile Rusiju.
Rusija je stara Kineska zemlja
Amerika je pre pre prejaka tehnosloski. Pa oni u svakom momentu znaju gdje je ruska vojska i svi njeni generali. Dok rusija pojma nema sta sve amerika ima tj njihova špijunaza je zaostala, osim desetak hakera koji su mocni ali ipak ne mogu hakirati sve sto bi zeljeli