|

Italijanskom premijeru Berlusconiju prijeti 15 godina zatvora

Italijanskom premijeru Berlusconiju prijeti 15 godina zatvora
0
F
FENA
16.2.2011. u 10:21
0
komentara
0

dijeljenja
Italijanskom premijeru Berlusconiju prijeti 15 godina zatvora Foto: AP
Vodeća vanjskopolitička vijest je odluka sudije u Milanu da talijanski premijer Silvio Berlusconi ipak bude izveden na optuženičku klupu pod optužbama o seksualnim odnosima s maloljetnom prostitutkom i zloupotrebi položaja.
Uz ocjene da je Berlusconi suočen sa svojom dosada najvećom krizom koja prijeti da ozbiljno uzdrma i ostatak Italije, britanski listovi objavljuju u srijedu brojne, u slučaju The Daily Telegrapha čak i obnažene, fotografije Karime el Marug kojoj je Berlusconi, prošle godine kada je imala 17 godina, navodno platio za seks u jednoj od svojih vila.

Listovi bilježe da Berlusconiju prijeti 15 godina zatvora ako bude osuđen i da će njegovom suđenju predsjedavati tri sudije žene.

The Financial Times piše da bi Berlusconi, u pokušaju da se spasi mogao, ili da se vrati svojoj staroj provjerenoj taktici u ovakvim situacijama, kojih je bilo mnogo, i prikaže se kao žrtva "komunističkih istražnih sudija koji žele da izvrše puč" ili raspiše prijevremene izbore pošto ankete govore da je njegova stranka i dalje popularnija od opozicije.

"U svakom slučaju, Italija je pred dužim periodom političke nestabilnosti što samo može da pogorša ekonomsku krizu zemlje", zaključuje Financial Times.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.