|

Berlusconijevo odbijanje da se povuče potpuna sramota

Berlusconijevo odbijanje da se povuče potpuna sramota
0
S
SRNA
14.2.2011. u 09:47
0
komentara
0

dijeljenja
Berlusconijevo odbijanje da se povuče potpuna sramota Foto: AFP
Odbijanje italijanskog premijera Silvija Berlusconija da preduzme pravi korak i da se povuče predstavlja potpunu sramotu, navodi "Financial Times".
U uredničkom komentaru povodom jučerašnjih demonstracija stotina hiljada žena u Italiji, koje tvrde da premijer svojim seks skandalima gazi njihovo dostojanstvo, list piše da je malo demokratija u kojima premijer, uhvaćen u takvoj aferi, ne bi ponudio ostavku kako bi poštedio svoju vladu i zemlju problema, ali da to nije Berlusconijev stil.

Ostankom na položaju, premijer Silvio Berlusconi doprinosi tome da se ime Italije i dalje povlači po blatu pod reflektorima svjetskih medija i onemogućava vladu da preduzme odlučne korake u vrijeme kada kraj evropskoj kreditnoj krizi nije na vidiku, piše list.

List ističe da ostanak premijera doprinosi i tome da Evropska unija "izgleda glupo i dvolično dijeleći lekcije Egiptu, Tunisu i drugim zemljama o tome kako se vlada, u času kada u svom srcu ima izvanredan primjer lošeg vladanja".

Sud u Milanu ove sedmice bi trebalo da odluči hoće li protiv Berlusconija biti pokrenut proces zbog korišćenja seksualnih usluga maloljetnice i zloupotrebe položaja kako bi je izvukao iz zatvora, gdje je bila zbog sumnje da je počinila krađu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.