Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ti si lažov,patetik i Bolesnik ,idi lijeći se i ne uznemiruj građane.
''rasprava o pogubnom uticaju konjskog mesa na ljudsko zdravlje.'' WTF??? Nema ukusnijeg i zdravijeg mesa od konjetine, o čemu ovi palamude?
Konjsko meso je najzdravije,a prasetinu ili krmetinu neka jede tko voli.pozdrav Crnotravac
to možda nije NAJZDRAVIJE meso, ali ga evo ovdje u belgiji i holandiji možeš kupiti u svakoj boljoj mesari, a u samoposlugama regularno se prodaju salame od konjskog mesa. u sarajevu je do unazad 25 godina u tržnici markale regularno bila jedna prodavnica ISKLJUČIVO konjskog mesa, a u ljubljani je u strogom sentru grada, na raskršću slovenske i dunajske ulice do unazad 12 godina bio (možda ima i sad) jedan restoran (skromniji, za radničku klasu, okupljali se upravo siromašniji ljubljančani i bosanci) gdje se služilo ISKLJUČIVO konsjko meso - od čorbe, šnicle i kobasice do pravih tripica. možemo raspravljati o tome da li je to ETIČKI - a zašto ne bi bilo, zašto je fazan ili srna ili medvjed ili divlji vepar, što se sve može naći po lovačkim restoranima, bili manje ZDRAVI ili manje ukusni od konjetine? zatim, konj koji se hrani napolju sigurno ima zdravije meso nego krava uzgojena na poljoprivrednom dobru, u štali, sa još 200 drugih krava
Konjsko meso na italijanski način: Na malo zagrejanog ulja propržiti iseckan mladi luk i šargarepu. Dodati meso iseckano na kockice, preliti sa malo vode i sokom od paradajza. Kuvati 2 sata. Posebno obariti makarone. Pred kraj kuvanja mesa dodajte so, biber i peršun-prelite preko kuvanih makarona i poslužite. Dobar tek!
eh eto koji sam ja peh. klasični Bošnjo naokon ugledala svjetla Dablina, i sad saznam da sam možda jela konje i gice.....wow, super...
Ko se boji "genetski" čistih pašteta, zar nisu u sarajevskim obdaništima djeci servirane (lažne pileće paštete)?
A u JNA ko nije htio da jede paščetinu dobijao je po mjesec dana pritvora. Znao sam momka iz Goražda koji je ostao u JNA 6 mjeseci duže jer nije htio da je jede..
Srbi i Hrvati su nam 46 godina uredno podvaljivali svinjetinu, što rade i sada, samo što si ti ili balavac koji pojma nema ili neka SDPi.z.d.a. koja također pojma nema. Sad se oznoji kliktajući minuse smiješna patetična spodobo :)
A u JNA ko nije htio da jede paščetinu dobijao je po mjesec dana pritvora. Znao sam momka iz Goražda koji je ostao u JNA 6 mjeseci duže jer nije htio da je jede..
Srbi i Hrvati su nam 46 godina uredno podvaljivali svinjetinu, što rade i sada, samo što si ti ili balavac koji pojma nema ili neka SDPi.z.d.a. koja također pojma nema. Sad se oznoji kliktajući minuse smiješna patetična spodobo :)
A u JNA ko nije htio da jede paščetinu dobijao je po mjesec dana pritvora. Znao sam momka iz Goražda koji je ostao u JNA 6 mjeseci duže jer nije htio da je jede..
Srbi i Hrvati su nam 46 godina uredno podvaljivali svinjetinu, što rade i sada, samo što si ti ili balavac koji pojma nema ili neka SDPi.z.d.a. koja također pojma nema. Sad se oznoji kliktajući minuse smiješna patetična spodobo :)
Na zapadu ništa novo. Hamburgeri od genetski čistog mesa, vjerovatno i kod nas se to isto radi. Genetski čiste paštete u sarajevskim obdaništima servirane djeci.
Srbi i Hrvati su nam 46 godina uredno podvaljivali svinjetinu, što rade i sada, samo što si ti ili balavac koji pojma nema ili neka SDPi.z.d.a. koja također pojma nema. Jadu jadni.
Ovako je i kod nas u domacim srpsko-hrvatskim mesnim industrijama, znaci gdje god pise da nema svinjetine znajte da je to laz i da je ubacuju 100% provjerena informacija.... (bio sam radnik u jednoj firmi kojoj ne zelim odavati identitet a samo cu reci da je vlasnik srb.in)
Udaram minuse povoljno, samo mi ga zap.r.d.i.t.e. u g.u.z.i.c.u. i vaš sam cEli dan