Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sta objasnjavas Lloyd (Pipo 4 EVER) sta je ICC, kad on nije stanju otici na carsiju tramvajem i kupiti BUREK, nego se vrti po deset krugova od Carsije do Ilidze??
Moj Lloyde! Ne radi se o tom sudu. Tuzbom za genocid protiv Srbije bavio se ICJ (International Court of Justice), smjesten u Palati mira (Vredespaleis). U clanku se radi o novom sudu koji se zove ICC (International Criminal Court) pred kojim se vode slucajevi protiv pojedinaca, fizickih osoba dakle. Za razliku od ad hoc ICTY-a (u nas poznatiji kao \'Haski tribunal\'), oba ova suda su stalnog karktera. Moramo biti pismeni i informirani ako zelimo pravdu i pravo, moj ti onaj.
\"Vazna\" je zgrada, to sto nisu osudili Srbiju za agresiju i genocid ne samo u BiH nego i HR i KosovA, \"jebo to\". Neka Englezi tamo kolo vode. Kao i UN, suplja i pristrasna organizacija.