Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Lijepo čovjek objasnio nema šta,moraš imati završen medicinski fakultet da bi skon tao šta je htio reći
@nim_sajd nikakav naučnik on nije, ni sam sebe ne bi mogao prevesti. Svi naučnici koji su imali potencijala su pobjegli van ovih vukojebina.
@nim_sajd Sebija npr njega ništa ne konta
Tako nek struka kaze koju pametnu,a ne sve gori explodirat ce po brojkama.
ovako sam ja to shvatio,da li si infektivna zavisi i od kliničke slike, ako ti je virus detektovan,zbog preosjetljivosti testa, sama mali titar ,jos nisi infektivan,mozda nisi ni bolestan nego samo pokupio ostatke RNA koji su detektovani, ali opet niko od pacijenata to ne zna jer mu ne javljaju u kojem ciklusu je detektovano? i da treba razlikovati virus i bolest izazvanu virusom,SARSCOV2 je virus,a bolest ne moraš razvit i zove se COVID19
Daj bolan nemoj tako pricati nemoj kvariti ovu medisku strast zar nije lijepo kad onako pogotovo na N1 sa puno strasti i zara objave kako rusimo rekorde kako sve ode u k...c kako sve propada kolaps blablabla. Bitno je bubnuti cifru 1500 a sad sta ke sa tim ljudima jel to samo kihavica jel malo kaslju jel nemaju nikakvih simptoma to se ne spominje cifra je bitna
Hebm ja malo mamu i vamam naučnicima, pa vi pojma nemate, .. ajd što niste imali na početku nego nemate i nakon skoro godinu dana! Koliko ste samo puta rekli da je slijedećih 15 dana ključno, pa mjesec, pa 2 mjeseca, pa onda kad krene sunce sve staje, pa onda škola kada krene sve će otići u pm, a onda evo jesen i sada 10 dana izolacije smanjeno sa 14, ... pa prenosi se ovako pa onako, pa maske, ah majku vvaamm!
Svi mi od rođenja imamo covid-19, samo su tek sada izumili aparate koji to otkrivaju.
To je zato jer svi pozitivni nisu pozitivni, naučniče prc
Iako nista nisam shvatio priznajem da djeluje malo utjesno. Medjutim, zasto imamo veci brj umrlih zadnjih dana? Po 20 za dan. A prije smo imali dosta manje. "Nesto se desava" sto bi rekao moj drug Denis iz Zivinica.
@Cova prije si imao umrlih od razlicitih bolesti. sada "mnoge" ubrajaju u .... haj pogodi :)
@Cova imamo umrlih a od cega il od korone ili od infrakta mozdanog kancera keukemije i.t.d.
suština je bitna
Dosta vise ovih nabadaca, strucnjaka za sve i njihovih misljenja
prestručan i preinteligentan članak i čovjek koji objašanjava za ovu KLIX "elitu" sveznalica,..većini se bolje ne javljati,..
U prevodu, ne znamo kako se ponaša virus. Ali je bitno da je panika tu.
totalno irelevantno...
i da je tako što pričaš, šta imaš od te informacije, kad ne znaš TAČNO ko je zarazan...
Ljudi šta se brinete !!! Imamo nove raspiratore trebaju da se isprobaju 👏👏👏 da ne bude da su se FFF DZABE TRUDILI
Ovaj voli malo izgleda kao