Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Evo razloga i ostalim egipćanima koji ne izlaze na proteste da se pridruže MB-i jer je očigledno da ameri i cionisti ponovo drže sve konce u Egiptu.
A zar Amerikanci nisu bili prozivani za odgovornost za umijesanost u svrgavanju ovog istog Mubaraka. Ili su se zeznuli ili je nesto drugo!?
Moguće je da su htjeli još više vlasti u Egiptu nego što su imali sa Mubarakom, ali nisu uspjeli preko MB to ostvariti (ili nisu htjeli da MB ikako pobjede na izborima, nego su imali neku svoju stranku, ili su im MB okrenuli leđa kad su došli na vlast, a bili su njihova marioneta prije toga). Kako to da odjednom oslobađaju Mubaraka, a tome se uopšte i nije pričalo do neki dan? Tu nešto smrdi, jer svi ovi generali su dovedeni na svoje pozicije dok je Mubarak još bio na vlasti, i sada kada oni kolo vode odjednom ga oslobađaju.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Od svih arapskih zatucanih narodnih masa, Egipćani su izgleda najgluplji.
ne, nego imaju kefalo šta je dobro za njih
Imâm Ibn Bâz o demonstracijama 2 Iz kasete “Muqtatafât min Aqwâl-il-´Ulamâ’”. Autor: Šejh Abdulaziz ibn Baz Pitanje: Da li su demonstracije muškaraca i žena protiv vladara i vođa način na koji se može činiti Da´wa? Da li se smatra šehidom radi Allâha onaj ko pogine u demonstraciji? Odgovor: Ja smatram da demonstracije muškaraca i žena nije rješenje. Naprotiv, one su razlog problemima, zlu, da se s nekim ljudima postupa nepravedno i da neki budu potlačeni bez prava. Međutim, šerijatski načini su da pišes, savjetuješ i upozoravaš na dobro. Ovo međutim treba da bude na jedan zdrav način. Kroz ovu metodiku su učenjaci, Poslanikovi (sallâ Allâhu ´aleyhi ve sellem) ashabi i oni koji su ih pratili u dobru, postupali. Pismeni i usmeni savjeti će se davati onima koji su pogriješili, vladarima i vođama. Ovo će se raditi bez javnog objavljivanja ovih grešaka sa minbera, govoreći “taj je uradio to i to.”
Imâm Ibn Bâz o demonstracijama Autor: Imâm ´Abdul-´Azîz bin Bâz Izvor: Časopis ”al-Buhûth al-Islâmiyyah” br. 38, str. 31 Lijep način postupanja je jedan od najvećih razloga da se istina prihvati, dok loš i nasilan biva najopasnijim razlogom da se istina odbije, te da se nepravda, nasilje i neprijateljstvo rasplamsa. U ovu kategoriju spadaju demonstracije. One su razlog zbog kojeg oni koji pozivaju Islâmu budu izloženi velikom zlu. Bakljada po ulicama s parolama i slično nije način na koji se postiže blagostanje i Da´wa. Ispravni postupci su posjete i razgovori na jedan lijep način. Vladari, princevi i poglavice plemena treba da se savjetuju na ovakav način, a ne s nasiljem i demonstracijama. Poslanik (sallâ Allâhu ´alejhi ve sellem) je boravio u Mekki kao poslanik trinaest godina bez upotrebljavanja demonstracija niti bakljadi. Niti je prijetio ljudima da će uništiti njihove imetke niti da će ih pobiti. Nema sumnje da ovakav način šteti Da´wi i onima koji su odgovorni za nju. Ovaj način sprečava Da´wu da se širi i čini da se vladari okrenu i rade protiv njih na sve moguće načine. Ovi ljudi žele dobro, ali postignu potpunu suprotnost. Zato će onaj ko poziva Islâmu, držati se načina Da´we kako su to činili Poslanik i njegovi sljedbenici, iako to uzme mnogo vremena, umjesto izvršavanja djela koja štete i guše Da´wu.
Za one koji nisu znali štaje demokracija, ee ovo vam je demokracija! 70% Egipcana nema pravo upravljati svojom zemljom, nasuprot 30% Gadafijevih (faraonovih) navijaca, vecinom kopta, cionisti i ostale bagre.
kakve veze ima gadafi sa egiptom???
molim moderatora da vrati moj posljednji komentar. Mislim...kada već možete mirne duše i bez imalo grižnje savjesti na drugim temama držat i tolerisat komentare tipova kao što su miloš obilić, darthhtthhw....
Sad će ga neko roknuti, a Ameri i kompanija će proglasiti da je konačno uvedena DEMOKRATIJA koja je u Egiptu inaće falila i kako su ih oni oslobodili, pa naravno kako će im sad sve biti med i mljeko i sve za 10!!!
...vraćajte titu na vlast, dok vam je još živ...
ovo postao kao fudbal, svak navija za nekoga jer njemu pashe, bez obzira koliko zao bio.
Nazalost Mubarak nije ni T od Tita, ali samo nek' ne puca...
On i Ziće Turković zajedno u septembru na Zakintosu očiju mi.
za tvog mandata je i bilo života, ovi kako dodjoše samo jad i bijeda........
pitajte obične egipatske ljude da li bi ovo što imaju sada i kroz šta im zemlja prolazi od svrgavanja Mubaraka mjenjali za ono prije revolucije. Ja jesam.
Izgleda da je danas dva puta pusten iz zatvora