Komentari (174)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Republika Kurdska.
ili Kurdska autonomna oblast پارێزگای ili Republika kurdska krajina nastavi niz...
@Merka, Tvoj me komentar podsjeti na citat jednog poznatog diktatora. : "Prije ce Sava poteci uzvodno nego li ce Hrvati imati drzavu" .
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Ako je iko zasluzio drzavu onda su to Kurdi
slazem se..dodao bih jos i bosnjaci
Bolje im je da ih pobiju nego da imaju "drzavu" kao BiH
Bosna nikad nece biti drzava dok se sve tri religije neujedine ili neistrijebe!!!!! Pa sad je do naroda!!!! I ne slusaj te one gore na vrhu jer ako se oni budu slusali opet ce doci do krvo prolica, ja sam definitivno za ujedinjenje kao i sto smo bili 60 godina, a fashiste i fanatike odma streljat nema zatvor pa da govna opet izadju i svoje prosipaju, to smo naucili od Tita, bio je fin pa ih nije htjeo streljat, pa su izasli i dogodilo se sto se dogodilo 91' godine!!! Sljedeci put samo uzazid za narod i slobodu!!!! 😊😊😊
@GUSTAV1 , zahvaljujuci Titu & co , imamo ovo stanje koje imamo. Da je uveo demokraciju odmah po zavrsetku drugog dv. rata sada bi bili "zapad". Al, jok! Glad i pohlepa, crvene burzoazije, bila je previse jaka. Smijenili su jednog kralja, da bi na njegovo mjesto doveli drugog.
Ne moras svaku dugu rijec razdvajati ...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
uzeli su dobar primjer da prave drzvu hahahahah BIH u budcnosti ce da budu mrtvo slovo na papiru ko BIH zali boze zrtava I mrtvi i kod nas i kod njih
kurdi moraju dobiti svoju maticnu drzavu a ona se nalazi na trecini turske....u siriji je samo entitet...
proglasili dok Babo nedodže i izbriše ga gumicom ...hehehheee
Oce ko i rvati hazehabe...
...problem abortiranih država nije njihovo tzv. urđenje. problem je njihovo tupavo pučanstvo. lijeno, kradljivo, glupo i zavidno. životom spremno da satare svaki oblik razuma i ideje, u samom startu. genocid priprostog krda nad sopstvenomo sudbinom.
@ErikBerne ...aj kad ti rečeš.
@ErikBerne ..znam i bez knjige. tehnologija stara par hiljada godina.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Kudi ce dobiti drzavu a ne entitet. Svi silama se Turska uvlaci u sukob da bi se buduca kurdska drzava teritorijalno dovrsila i zaokruzila.Kurdi se godinama bore za Amere i obavljaju prljave poslove na terenu i zato slijedi nagrada,na zalost.
...nije članak o kosovu.
@commiemarshhal Kurdistan ce postati stvarnost.Vole Ameri da imaju jos jednu vladu sa kojom mogu raditi sta hoce a koja je na vaznoj lokaciji.Oni sto smisle tako i bude
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Cuj ovo. "od osmanskog perioda do agresije na BiH" :D znaci osmanski period nije bila agresija na BiH? Bem vas poturice. Koji ste vi izrod to nigdje nema. Ko vas ne zna skupo bi platio. Repa bez korjena.
https://www.youtube.com/watch?v=BQ9Dn0tFUCA
Marno sam ti minus samo zbog ruznih rijeci ali se u principu slazem. Turci JESU bili agresori i Jesu okupirali nasu zemlju,to stoji i ko to porice nije normalan.Ali....veliko ALI,donijeli su i dobrih stvari.Prije svega vjeru pa onda arhitekturu o kojoj je tadasnja BiH mogla samo da sanja.Donijeli su neki napredak u svakom slucaju,pogotovo na pocetku.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
ako pocine genocid mozda i dobiju svoj tor po uzoru na GTrs...
nemaju oni baje
Samo naprijed.
Samo Republika je rješenje za narod koji broji 30 miliona, a žive u Turskoj, Siriji i Iraku.
republika kurdska