Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
mislim da bosnje u svojoj kratkoj histiroiji jos nikada nisu bili ovako zbunjeni ! za koga navijati, za Sunitsku Majku Tursku, misa u lavljim gacama ili za iranske hodze, prave muslimane ali, na zalost, siite i njihove satelite iz Damaska?! mislim da treba sacekati narednu hutbu koja ce zbunjenom bosnji sve pojasniti !
i osnovno, prema medjunarodnom ratnom pravu, svaki upad jedinica armije neke strane zemlje, na teritorij a tu se smatra teritorija jedne drzave na kopnu, moru i u zraku, prema tome smatra se aktom agresije. Prema tome legitimno pravo branjenja teritorije sirije a time i zracni prostor i opbaranje turskog aviona je legitiman. E sada posto je turska u nato paktu gdje se napad na jednu clanicu racuna kao napad na sve clanice nato saveza. Ukoliko bi turska pokrenula rat protiv sirije pod izgovorom za rusenje borbenog aviona tj namjerno rusenje od strane sirije i ptotupaciti ga kao cin napada sirije na turske oruzane snage tj namjeran napad to bi automatski znacilo rat nato pakta protiv sirije very simple
turci su postali poprdljivi - zna se kako se odgovara na ove i slicne stvari - vojno i agresivno... posalje se vazdusni eskadron poravnas dio instalacija tipa radara i PVOa strane koja te je napala i naplatio si svoje i vojno i politicki... sa onolikom armijom mašu a ne znaju upotrijebit - lako je kurdske pobunjenike mlatit.
Erdogan = Milosevic
Od nekad jedne od naj.m.oc.nijih zemalja svijeta, Turska je s Erdoganom spala na naj.bje.d.niju marionetsku zemlju ciju djecu SAD / Izrael / EU salju da ginu za njihove interese.
Ovo je i danas udarna vijest u svim turskim medijima. Zanimljivo je obratiti pozornost na komentare turskih čitatelja, tako primjerice na jednom od najposjećenijih portala milliyet.com.tr mnogi se pitaju \"što je naš zrakoplov uopće radio tamo?\". Također mnogi ističu kako bi gotovo svaka zemlja učinila isto, nadalje, velik broj komentatora turskih izvora navodi kako je ovo možda smisleni pokušaj za pokretanje rata kojeg - ako je suditi prema tom malom uvidu u tursku javnost - nitko ne želi. U komentarima se iznosi i ogorčenje pretpostavkom da o potencijalnom ulasku u rat sama Turska niti neće odlučiti već će za to naredba vjerojatno doći iz Washingtona.
Turska nema prava davati lekcije jednoj Siriji . Sirija je kolijevka velike arapske kulture , dok su Turci poludivlja nomadska plemena .
Jao kako ih se plašiš? Koji kompleks čovječe!?? Eto ih, dolaze ...
Islamista Erdogan, MIS U LAVLJIM GACAMA, opet lupa gluposti i to rafalno ! 1. F-4 je borbeni a ne izvidjacki avion ! 2. Sirijci nemaju vidovitu Camilu niti onog hodzu iz Visokog pa da znaju da li je turski avion bio naoruzan ili ne! 3. ako turci stvarno imaju problema sa orjentacijom, kupi se karta i Problem rijesen ! 4. prebrza voznja, kako motornim vozilom tako i avionom, moze proizvesti nepozeljne posljedice ! sve receno !!!!
Gledaj ti analitičara, u sve se razumiju. Kad bi ih čovjek pitao o situaciji u Vanuatuu znali bi odgovor i na to pitanje. Pogledali pet klipova The Arrivalsa i smatraju da poznaju cjelokupnu svjetsku politiku.
kacavendin analni, ohladi malo.
Samo po cionisticko-krstaskoj logici zlocin predstavlja braniti svoju zemlju od agresije, a to je ono sto Sirija cini pred najezdom krstasko-cionistickog agresora potpomognutog njegovim saudijsko-turskim slugama.
Hej, vozdra veliki analitičari. Jel\' vam to vladika Kačavenda davao nastavne sate iz predmeta svetosavska analitika. Začepite, pametniji ste kada šutite!!!
Erdogan je po nalogu Izraela i SAD, uspio sve najbitnije saveznike iz regiona pretvoriti u neprijatelje, a pri tome je zrtvovao ljude koji su isli kao humanitarci da pomognu Gazi, kako bi tim laznim sukobom sa Izraelom popravio svoj nikakav ugled u islamskim zemljama. Erdogan i Davutoglu kako bi zadovoljili svoje cionisticko-krstaske gospodare, Tursku i turski narod vode u otvoreni rat koji ce imati nesagledive posljedice po Tursku, ali i po ostale muslimanske zemlje.
Sta? Rezim cionistickog sluge Erdogana slat ce tursku djecu da ginu i da u.b.i.j.a.j.u sirijsku djecu, a sve za cionisticke interese? Necete jos dugo, budite sigurni! u Turskoj je sve jaca opozija procionistickom rezimu Recepa Tayyipa Erdoğana, a i turski narod sve vise uvidja pravo lice tog laznog \"islamiste\" i politike koju vodi.