Svijet
0

Grčka na 48 sati obustavila avionsku dostavu pošte

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Vlasti grčke civilne avijacije obustavile su u utorak uvečer na 48 sati sve isporuke pisama i paketa u inostranstvo kako bi omogućile da se provjeri postoji li još pisama-bombi, saopćila je grčka policija.

Ova odluka je donesena nakon niza pisama s eksplozivom koja su upućena ambasadama u Grčkoj i uredu njemačke kancelarke Angele Merkel.

Grčka policija je saopćila da je sumnjivi paket upućen talijanskom premijeru Silviju Berlusconiju, a pronađen u avionu privatne poštanske kompanije na letu iz Atine, ispitan na aerodromu u Bologni.

Aerodrom u Bologni je bio zatvoren za letove do 01.00 sat u srijedu radi kontrole. Pojedinosti nisu saopćene, javio je Associated Press.

U valu planiranih napada na ambasade u Atini upućeno je ukupno 11 sumnjivih paketa, a dvije manje bombe eksplodirale su u švicarskoj i ruskoj ambasadi u glavnom gradu Grčke, dok je paket s eksplozivom pronađen na putu do ureda njemačke kancelarke Merkel, javio je Reuters.

Grčke vlasti su podigle optužnicu protiv dvije osobe povezane sa slanjem paketa-bombi na adrese više diplomatskih predstavništava u Atini.