|

Eksplodirala pošiljka namijenjena Berlusconiju

Eksplodirala pošiljka namijenjena Berlusconiju
0
F
FENA
3.11.2010. u 16:23
0
komentara
0

dijeljenja
Eksplodirala pošiljka namijenjena Berlusconiju Foto: AP
Sumnjivi paket adresiran na talijanskog premijera Silvija Berlusconija eksplodirao je na aerodromu u Bologni dok su ga stručnjaci pokušavali otvoriti.
U eksploziji niko nije povrijeđen i sadržaj paketa se nalazi na ispitivanju. Paket se nalazio u avionu koji je iz Atine letio prema Parizu kada ja pilot hitno sletio u Bolognu jer su mu javili da se u avionu nalazi opasan teret.

Grčka je u utorak suspendirala sve prekomorske pošiljke nakon što je u pošti u Atini otkriveno nekoliko pošiljki s eksplozivnim napravama koji su bili namijenjeni određenim ambasadama i političarima.

Paketi su tako eksplodirali ispred švicarske i ruske ambasade u Atini, nije bilo ljudskih žrtava niti veće materijalne štete. Grčka policija na vrijeme je spriječila pakete koji su bili namijenjeni bugarskoj, čileanskoj i njemačkoj ambasadi.

Još dvije su zaustavljene na aerodromu u Atini koje su trebale stići do policijske agencije Europol u Nizozemskoj te Evropskom sudu pravde u Luksemburgu. Također, jedan od paketa je došao do Angele Merkel u Berlin, a sve je krenulo kada je spriječena pošiljka namijenjena francuskom predsjedniku Nicolasu Sarkozyu, podsjećaju u srijedu agencije.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.