Komentari (218)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Niko nema pravo da mrcvari nekoga...ovi koji to čine, pa po čemu su oni bolji od njega, koji je, po njihovim riječima, mučio libijski narod. Zašto oni nisu bili čobvječni i poslali ga na sud. Onoliko iživljavanje i nad mrtvim rijelom je FUJ. I pri tome: ja nisam nikada bio za gadafija, ali onako se ne postupa sa ljudskim bićem.
eh sad kad vam je on otisao sad vam dolazi americki (ili evropski svejedno je) neo-kapitalizam.... vidite kako je kod nas? tako ce i vama biti ...
ako je bio kriv ,sto ga ne uhvatise i sudise mu ko saddamu,(irak),vec se boje sta ima rec pa bolje ovako ko zivotinje jedne,,,
Boze oprosti im neznaju sta rade !
ccc
Eto vam jos nafte Ameri, dabogda se udavili u njoj!
Muslimani cijelog svijeta ujedinimo se!!!
Sumrak civilizacije!
PA SKRIVIO IM JE TO STO SU IMALI BESPLATNO ZDRAVSTVO,SKOLSTVO,STO VEĆINAS NJIH NIKADA NIJE RADILA A IMALA JE SOCIJALU VECI NEGO GODISNJA PLATA BILO KOJEG RADNIKA U SVIJETU,IMALI SU BENZIN ZA SAMI JEDAN DOLAR REZERVOAR,ONI KOJI SU SE SKOLOVALI NA UNIVERZITETIMA IMALI SU MJESEČNU PLATU KAO ONAJ STRUCNJAK KOJI RADI A ŠTA ONI STUDIRAJU E TO IM JE SKRIVIO.SADA CE TE GOSPODO LIBIJCI RADITI ZA ROBOVLASNIKE FRANCUZE,TALIJANE,ENGLEZE I ZLIKOVCE AMERIKANCE PO 14H ZA 300E.
S.t.o.k.o. nesvjesna...
Meni je licno Gadfija zao.Stoka ga je mucenicki ubila bez obzira na sve nije to tako trebalo biti.Sada ce vidjeti Libijci sta je podli i truhli zapad, koji ce ih iskoristavati pod izgovorom Nafta za ratnu stetu a njima kao bajagi malo na kasicici.\"ODKUDA NEKOME PRAVO DA DODE I KOMANDUJE U MOJOJ KUCI\" Jeli vam to demokratija? Pa dokle i kuda vise sa tom podlom Zapadnjackom(USA i Europa) politikom....
Ej .ne razumijem sve vas Pa i Amerikanci i Evropljani moraju da zastite svoj nacin zivljenja! Ako ne uzmu oni uzet ce neko drugi... Rusi naprimjer...
Neke činjenice koje sigurno niste znali o Libiji. BNP po glavi stanovnika u Libiji iznosi 14.192 $. Primanja na račun nezaposlenost iznose: 730 $. Plata jedne medicinske sestre iznosi oko 1.000 $. Za svako novorođeno dijete država porodici placa 7.000 $. Nakon sklapanja prvog braka svaki bračni par dobija 64.000 $ od države za kupovinu stana. Prilikom otvaranja privatnog biznisa svaki građanin dobija 20.000 $ početnog kapitala od drzave. Obrazovanje je u potpunosti besplatno. Zdravstveno osiguranje za svakog državljanina u potpunosti je besplatno. Cijene hrane su jako niske. Električna energija za upotrebu u domaćinstvu je besplatna. Država osigurava kredite za kupovinu stambenih objekata i vozila bez kamate. Prilikom kupovine automobila svakom građaninu država plaća 50% cijene vozila (pripadnicima oružanih snaga 65%). Cijena goriva je minimalna, llitar benzina košta oko 0.14 $.
KAO PRVO OVI STO SU BILI U PRVIM REDOVIMA PRTIVA GADAFIJA CE SE IZMEDJU SEBE POKOKATI A ZNA SE ZBOG CEGA, FRANCUZI I ENGLEZI CE \"NAMETNUTI\" SVOGA COVJEKA KOJI CE IMATI SVE MORE BIT I VISE NEGO STO JE GADAFI IMAO, ONDA CE TAJ LEVAT DA DIKTIRA LIBIJOM UZ NARAVNO NJIHOVO DIRIGOVANJE. AMERI NECE NISTA U LIBIJI SEM MOZDA DONIJETI McDONALDS I COCA COLU, FRANCUZI I ENGLEZI TREBAJU DA VRATE STO SU POZOBALI AKO SE NEDAJ BOZE ISTO DESI U IRANU, E TU CE AMERI DA ZEMAJU SVE, PA OVO JE KLASIKA OD DOGOVORA. NAROD LIBIJE GA JE POSISPU DO JAJA, A I NEKA JE, NIJE MI IH ZAO NI ZERE. DOBRO DOSLA DEMOKRATIJO, A SA SNIMAKA SE VIDI DA NISTE LJUDI NEGO ZVIJERI A ZVIJERIMA JE MJESTO U KAFEZU SA DOBORM BATINOM....BILO U JUGI STO NE BI BILO I KOD VAS, ISKALI STE ...ETO VAM GA KLOSARI.
Link: http://www.bhdani.com/default.asp?kat=fok&broj_id=636&tekst_rb=2#anter6
Potvrdilo se da na tržištima sličnim libijskom privrednici moraju imati podršku najvišeg državnog vrha. U Libiji mnoge zapadne kompanije otvaraju predstavništva i godinama finansiraju svoje prisustvo ne bi li i kroz nekoliko godina dobili poslove. Zahvaljujući velikom ugledu koji predsjednik Silajdžić uživa u Libiji, njegovom prijateljstvu s predsjednikom Gadafijem koji je pravi prijatelj Bosne i Hercegovine, te izvrsnom angažmanu bh. ambasadora Ferhata Šete i sekretara ambasade Rejhana Kubata, naše kompanije su izvrsno primljenje, odmah su sklopljeni ugovori, pa čak smo dobili i višemilionske avanse za realizaciju potpisanih ugovora. Silajdžićev angažman i aktivnosti naše ambasade u Libiji trebali bi postati model za naše političare. Predložit ću predsjedniku Silajdžiću da nakon ramazana realiziramo ideju o identičnom \'napadu\' na Alžir, gdje postoji veliki potencijal za bh. kompanije.\"
http://www.bhdani.com/inc/jpeg.asp?tabela=[index]&slika=slika400&pk1=broj_id&id1=636 \"Prošle godine na poziv predsjednika Silajdžića delegacija bh. privrednika posjetila je Libiju. Upravo tom posjetom započet je proces koji je rezultirao sklapanjem velikog broja vrijednih ugovora bh. kompanija na libijskom tržištu. Šta to znači za naše kompanije ilustrirat ću na primjeru moje: da nije bilo poslova u Libiji, zbog smanjenja investicija u našoj čitavoj regiji, kompanija Širbegović bi bila prinuđena otpustiti nekoliko stotina radnika. No, zahvaljujući poslovima u Libiji, svi oni danas rade i imaju plaće od dvije do tri hiljade eura. Moram da kažem da ništa od poslova naših kompanija u Libiji ne bi bilo bez angažmana predsjednika Silajdžića. Potvrdilo se da na tržištima sličnim libijskom privrednici moraju imati podršku najvišeg državnog vrha. U Libiji mnoge zapadne kompanije otvaraju predstavništva i godinama finansiraju svoje prisustvo ne bi li i kroz nekoliko godina dobili poslove.