Komentari (58)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
6 000 000 libijaca uzeto 200 000 000 dolara znaci po glavi 30 dolara Gdje sracuna 30 000 ziv bio???
NEKA JE ! NEK NISU AMARI UZELI !!!!!!! R.I.P. \"KRALJ KRALJEVA\" BNP po glavi stanovnika u Libiji iznosi 14.192 $. Primanja na račun nezaposlenost iznose: 730 $. Plata medicinske sestre iznosi oko 1.000 $. Za svako novorođeno dijete država porodici placa 7.000 $. Nakon sklapanja prvog braka svaki bračni par dobija 64.000 $ od države za kupovinu stana. Prilikom otvaranja privatnog biznisa svaki građanin dobija 20.000 $ početnog kapitala od drzave. Obrazovanje je u potpunosti besplatno. Zdravstveno osiguranje za svakog državljanina u potpunosti je besplatno. Cijene hrane su jako niske. Električna energija za upotrebu u domaćinstvu je besplatna. Država osigurava kredite za kupovinu stambenih objekata i vozila bez kamate. Prilikom kupovine automobila svakom građaninu država plaća 50% cijene vozila Cijena goriva je minimalna, llitar benzina košta oko 0.14 $.
Izvukao tolike pare i ostao da se bori do kraja.Za očekivati je da će biti još besmislica od ove bande,podanika nato kerova da bi opravdali svoje divljaštvo pred svijetom.
i hocete li taj nova preusmjeriti u Grcku sad da je izvucete iz krize? mamu vam križarsku
MRTVA USTA NE GOVORE!MAZNES 200 MILIONA I SVALIS TO NA MRTVACA
sramota da do danas nisu linčovali karadzica, plavšicku, mladica i ostale istomisljenike
Ovo sto su zamrzle velike sile to ce za sebe uzeti jer su ih oslobodili . A sto ne pise koliki je bio dohodak po glavi stanovnika u libiji za vrijeme diktature.
Koliko je ovo glup covjek,a imao je para da ih ne moze potrositi za zivota,al daj ti meni da ja vladam.
KRALJ KRALJEVA The Green Book
@malibega Jeste bas zato sto je njegov narod bio protiv njega zato su ga svrgnuli u 5 dana. Smjesno!! Borbe se vode uz podrsku Nato-a evo vec 8 mjeseci i po nezavisnim izvorima se i dalje vode zestoke borbe po cjeloj libiji. Bas zato sto sam se informisao i na ne zavisnim medijima, pored toga sto sam pricao sa ljudima koji su bili tamo prilicno sam siguran da je SVE OVO NAMJESTALJKA zapadnih snaga. Kazes da se informisemo, molim te reci mi sta je Jamahiriya??? www.mathaba.net druga strana price!
Evropska Unija i Amerika duguju Libijskoj državi 200 milijardi ... dolara za isporučenu naftu !!! 2012 godine ističu koncesije velikih naftnih kompanija koje polažu pravo na Libijsku naftu. Gadafi je zatražio vraćanje duga i zapretio je ...da će u suprotnom da sklopi međudržavne ugovore s drugim zemljama i kompanijama. Zbog toga je došlo do ovog neviđenog razaranja Libije. Da li je libijski građanin imao razloga da se buni protiv režima Muamera el Gadafija? Mislim da nije...Ako gledamo standard libijskog naroda i povlastice koje im pruža država imali su vrlo lep i lagodan život: - Živeli su kao mali bogovi. Libija ima 6,5 miliona stanovnika, a ima 14 miliona registrovanih automobila, - Ako neko hoće da studira u bilo kojoj državi u svetu on podnosi molbu i država mu osigurava stan, hranu, automobil, besplatno školovanje i mesečnu stipendiju od 2300 dolara, - U Libiji se ne plaća voda, struja, plin i porez, a krediti se daju bez kamata. - Ako u roku od pet godina ne možete vratiti kredi
Cuj Gadafi izvukao 200miliona americdolara.Pa zato su ga i ubili .Prvoti uzmu pare pate onda kohnu.Libija sa Gadafijem je bila bogata zemlja koja je skoro na ivici bila da stvori africki zlatni dinar i da ujedini afriku i da spasi afriku imperijalistickog ropstva.a bez ti 200 miliona od zlatnog dinara i ujedinjena Afrike nema nista.plus nafta ulje i gas.NATO izveo 10000 operacija na Libiju,da spase afriku od ujedinjena dase ne ujedini Afrika i plus neznaju gdjeje 200miliona dolara sto pripada lLibiji.
šta prtljate bez veze! ako im je sve dao zašto su se Libijci pobunili protiv njega?? mislim,ako ti voliš svog predsjednika,nema tog Amera,Francuza,Rusa,Kineza koji će te natjerati da se pobuniš protiv njega i rizikuješ svoj \"ugodan\" život.očito da nije bio toliko dobar koliko vi pričate ovdje,nešto je morao zas-r-a-t-i- kad njegovi Libijci pokazuju toliku mržnju prema njemu
\"prenose zapadni mediji\" u tome je ključ cijele ove vijesti.
Djecace, samostalno istrazi okolnosti i stanje u istocnom dijelu Libije u posljednije cetiri decenije. Usput procitaj stosta i o cenzuri na drzavnom nivou, kleptokratiji, javnim pogubljenjima politickih protivnika, zivotnom standardu \"pukovnika\" i njegovih bliznjih naspram ostatka populacije, dostupnosti zdravstvene zastite van \"pukovnikovih\" centara, ciljevima i ideologijama koje je \"svojim\" novcem podrzavao, stopi nezaposlensti i, uz tu cinjenicu, neshvatljivom broju radnika imigranata, razlogu zasto je na koncu ovisio o placenicima te zbog cega je odrzavao \"skrtu\" vojsku. Svima koji vele da je Libija ekonomski razvijena i neovisna drzava bih porucio da pomnije shvate sta GDP/BNP zapravo predstavlja pre nego se pocnu rasipati silnim brojkama te da na umu zadrze cinjenicu da nafta nije obnovljiv prirodni resurs. Ucestvujte u politickom zivotu vaseg drustva, umjesto da sjedite i prozivate fantome zavjere.
Ko zna je li to bio Gadafi.Ako je pokrao tolike pare,nije lud da stane pred nisan \'\'pobunjenicima\'\'...
Neka traze nazad pare od Berlusconija i predsjednika Francuske Nicolasa Sarkozyija kojim je pomogao njihov izbor na mjesto predsjenika. cik ako smiju !!