Svijet
0

Francuska: U Pucnjavi u nomadskom kampu poginule četiri osobe

FENA
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Četiri osobe su poginule i još tri povrijeđene u pucnjavi koja se dogodila u utorak u nomadskom kampu u Royeu, (na sjeveru Francuske), piše Russia Today. Među povrijeđenim i poginulim osobama su policajci i djeca.

Pucnjava se dogodila u još nerasvijetljenim okolnostima. Prema svjedočenjima koja su novinari sakupili na licu mjesta, oštra prepirka je izbila u kampu ljudi koji putuju, a nalazi se uz samu autocestu. Muškarac, najvjerovatnije pod dejstvom alkohola je otvorio vatru, dok su policajci obaviješteni o tome stigli na mjesto događaja.

Pucnjava se dogodila oko 16:30 sati. Na licu mjesta ubijeni su muškarac, žena i šestomjesečna beba, dok je četvrta osoba preminula naknadno od povreda. Riječ je o policajcu. Tri osobe, još jedno dijete, policajac i napadač, zadobili su teške povrede. Prebačeni su helikopterom u Amiens University bolnicu.

Policija je brzo stigla na mjesto događaja i susrela se s naoružanim napadačem, te je uslijedila pucnjava. Cijelo područje je opkoljeno, a unutar kampa se nalazi veliki broj ambulantnih kola i helikoptera.

Policija je isključila mogućnost terorističkog napada.