Komentari (233)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nije mi jasno sta ce oni tamo na toj plazi kad zna da su svi u kupacim kostima i pola goli? Sto ne ide da se kupa u Algir, Maroko, Dubai itd, gdje je medju svojima?
@Hiperboreja Kostatacija ne stoji jer amerikanci i ostatak zapadnog svijeta nameću svoju kulturu po cijelom svijetu. S druge strane, ovo je jedan od glupljih i najbesmislenijih izuma koji su se pojavili u zadnje vrijeme.
...sta ce ONA tamo....sto ne IDE da se kupa ...MEDU SVOJIMA Zamjeni temu i umjesto burkinija i muslimanke stavi jevereja i kapicu pa ponovo procitaj svoju izjavu. Principi za koje se EU i Zapad zalaze nemogu biti selektivni jer se subjekt stavlja kao uslov za ta pravila sto je definicija diskriminacije. Svaki covjek ima ista prava kao i svaki drugi covjek. Ako EU ne vjeruje u to onda nek otvoreno kaze kao sto su mnogi ektremisti poceli govoriti u EU mi necemo muslimane da dolaze ovamo.
PRIKAŽI ODGOVORE (12)
Ove zene bi se rado mozda malo raskomotile, da nemaju netolerantne muzeve i famelije. Tradicija Arapa je da svaku zenu automatski prozovu kurvom ako bi se skinula na nacin kako to cine Evropljani. Nekada razmislim o nasoj drzavi - koliko god bila usrana i losa, opet sam sretan sto sam rodjen u njoj a ne dole u toj jednoj zatucanoj zemlji u kojoj fakat nemas nikakvih sloboda.
@Pinokio Slazem se 100%. Vlade ovo vise rade zbog populizma. Mene iskreno zaboli hoce li se neko kupati u burkiniju. Kada sam isao na fakultet, imao sam prijatelje i prijateljice koji su se stylirali u Punk, Rock, Pussy Riot, drugi nosali brade i marame, ali opet svi raja i odemo zajedno na kafu. To je bogatstvo. Postuj drugog, a na sebi nosaj i radi sta zelis i kako se najbolje osjecas.
I kad bula izađe iz vode, je l' to onda nešto kao "wet shirt contest"?
Mogla je lijepo obući ronilačko odijelo. Stavi masku, tako da joj se ni oči ne vide. Mada... drug mi je pričao da je vidio na Jahorini muslimanke iz arapskih zemalja kako skijaju u hidžabu. Kada dođeš u neku zemlju ponašaj se kako zakoni i običaji te zemlje nalažu. Ako je u nekoj zemlji pravilo da ideš go na plažu, idi go na plažu ili idi u drugu zemlju.
Vjerujrm da vam smeta gledati al njihovo je pravo da se kupaju kako hoce. A oni svojim pravom ne ugrozavaju vase.
Tako je koliko god davali minuse
neka su kaznjene ako je zabranjeno
usmrdila se u ovoj halji...
Vide li one sebe kako to glupo izgleda kupati se u garderobi. Cebu, stvarno mi nije jasno sat izigravaju kompletno obucene na plazi gdje raja uziva tijelom u suncu i moru. Njihov grijeh a jos ih i kosta.
Sami dolaze na mjesta gdje mogu izgubiti abdest svake sekunde. Ne razumijem zasto.
"Zemlja slobode", Francuska, koja odredjuje kako se ko treba oblaciti. Ovakve zakone jos samo mozete naci u Iranu, zemlji koju Francuzi nazivaju "opresivnom"... Zanimljivo.
Mnogo me zanima koji je donos muslimana i ostalih (krscani, pravoslavci, ateisti i ostali) . Muslimani nek kliknu palac gore ostali palac dole. HVALA!
Kakve to veze ima u ovom kontekstu? Koliki procenat muslimanki nosi "burkakini"? 2 %? 98 % muslimanki se ne ponasa tako na plazi. Zasto se odjednom ta zabrana komentarise kao nesto upereno generalno protiv muslimana, kad je vecina muslimana protiv takvog oblacenja? Ne razumijem?
@stefandz znam da vecina muslimana ne oblaci burkini, nisam zato trazio anketu. Ni moj niko ne oblaci niti nosi hidzab, al meni ne smeta, njihovo prsvo kako ce se oblaciti i na suhom i ispod vode. Svojim pravom ne ugrozavaju tuda prava
Kolika ironija ne mogu da vjerujem. Pa imam se pravo kupati u čemu hoću. Ako hoću da idem na plažu u skafanderu otici cu ... koji kitan seru ti ljudi.... Treba zabraniti onim kretenima da zimi izlijeću goli na snijeg jer to ipak nije prilično za snijeg.... wtf
Sa jedne strane, upravo islamski teroristi su ti koji odbijaju uvaziti vjerske slobode drugih i ciniti isto u borbi protiv islamskog terorizma podriva ljudska prava pojedinca na kojim pociva zapadna politicka ideja, ali, sa druge strane, zasto muslimani u opste dolaze tamo gdje ocigledno nisu pozeljni? Normalno je da zapdni svijet mrzi muslimane kada su te dvije kulture ne spojive.
A demokratija ???????????
jest sva se pokrije i gleda oko sebe gole muskarce !
Izglasali su zakon koji zaj£bava i rusi prava radnika, pa onda 2 teroristicka napada i sad politicari pricaju o kupacim kostimima, Francuzi su cak gori od nasih politicara.
Kapric, naturanje azijatskog primitivluka, ništa drugo