Komentari (128)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zasto to raditi,da li mozemo zivjeti vise bez ratova😪
Gluposti. Sve da se to i uradi, uvijek postoji alternativa koja je mozda bolja od toga.
@smuminovic1 Bionički vojnik je potreban zemlji koja ima kukavičku armadu, koja je spremna da paradira i fino se šiša, da jede i da ždere ali ... kad naiđu na odlučnu vojsku spremnu da gine, da se boji i pobjedi sebe i neprijatelja - tad uzmiču u psihologiju kukavica. Nema veće časti nego poginuti za domovinu. Samo liberalni gmizavac traži rupu, u miru zakonsku, u ratu - podrum i bijeg.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Idioti.
Ne nisu idioti, već će razvijati mikročipove sa kojima će pojačati moždane aktivnosti. Vojni potencijal je prisutan ali civilni? Nebo je granica! Ako se ova studija pokaže dobrom, faktički sa jednim mikročipom moći ćeš povećati IQ kod prosječnog čovjeka za 100 ili 200 pa čak i 300%. Superinteligencija je ustanovljena samo kod par individualaca kroz povijest a ako otključamo tu mogućnost, zamisli do kakvih inovacija će ljudski rod doći?
Samo da napomenem da je internet vojna kreacija, kao i instant hrana. Mikrovalna? I to je izum za vojsku (bio ugrađivan u tenkovima i oklopnim transporterima). IC, FLIR, kevlar, GNSS, satelitska komunikacija, sve je to bilo izmišljeno zarad vojne upotrebe. A od toga su civili najviše benefita povukli. Pogotovo se ovo odnosi na internet.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Kasnite malo , kod nas se to zvalo "Artan divizija"
bosna je imala takve vojnike u odbrani bosne
vojnici ce izgubiti svaki oblik ljudskosti...ne mogu da vjerujem da ima neko ko bi se ovome podvrgnuo jer iz ovoga nikako nece moci nastaviti normalan zivot
kasno gospodo Fr. ... zakasnili ste
Furaju se na Hitlera. On je davao metamfitamin vojnicima da ne osjecaju umor.
Eto ga...
Cyberpunk 2077
I kad im istekne vojni vijek pa dođu kuči eto ti problema.
Godinama radim na tome da budem što otporniji na bol i stres bez ikakvih čipova samo snaga uma i tijela
E vala Francuska dajte udjelite Bosni malo sadake i posaljite 2-3 komada da vidimo sta je to?
Od vojnika prave robota. Dok drugi od robota prave vojnika.
Jean-Claude Van Damme - Universal soldier.
Univerzalni vojnik, Zan Clode Van Dam?
A dzaba im sve to kad budu u borbi protiv vojnika kojima je draza vlastita smrt u dzihadu, nego ovim francuskim njihov zivot.
Hitler davno izmislio, pervitin se zvalo.