Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tako i treba sve .Sve lobisticke organizacije objaviti javno i koliko eurica/dolara uzimaju da manipulisu pravnim cinjenicama i ko ih placa.
lobisti= legalna korupcija
Ne. To je kad se radi TAJNO. Kad je javno, to je prosto ono sto ti se inace servira kao da su se "predstavnici firme" ili "predstavnici udruzenja" ili "grupa gradjana" sastali sa politicarima da razgovaraju o "tome i tome". TO je lobiranje. Interesna grupa ugovori sastanak s politicarima i kaze "Slusajte, takva i takva situacija, treba nam to i to." Isto moze raditi i grupa obicnih gradjana. Nasi to jos nisu skontali - misle da se to radi protestima ispred zgrade.
@wildbillklixon97 A kad imas uredjenu interesnu grupu koja zna sta hoce i ima konkretne zahtjeve i prijedloge - zasto da dolazi citava delegacija? Posaljes jednog ili dva pregovaraca koji znaju problematiku i dobri su u ubjedjivanju. TO su ti profesionalni lobisti. Korupcija je kad ti takvi lobisti ili NEREGISTROVANI lobisti, tajno ili javno uticu na politicare cineci im usluge. Eh... zato imas ovakve gore mjere transparencije. I kazne i kojesta za korupciju.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Želite li pronaći ženu za jednu noć? Dobrodošli na ==> www.XXDate.club