Komentari (86)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pristupni pregovori ? Koliko godina čekaju ? Realno, i Turska je bila imperija, imaju 90 miliona ljudi. Prave hranu za pola Evrope. Neće oni plakati za EU. Sviđalo se to kome ili ne, ipak su oni sila !
Hahahahahah
Pa odavno Turke ne zanima EU
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
To su dvije različite civilizacije, jedna demokratska a druga sultanat, nespojivo.
dEmOkRatSkA
Predstavlja se kao demokratska a u stvarnosti aristokratska.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Cuj Turska nece plakati za EU a ulaskom u EU dobili bi tržište od pola milijuna imućnih građana, milijune novih turista i deseci milijuna Turaka bi se mogli neometano seliti po Europi. Ma ne, neće plakati Turska za Europom.
U EU je jaka krscanska komponenta koja tvrdi da Evropa stoji na temeljima krscanstva sto je pokusaj rehabilitacije krscanstva i stvaranja neke nove prilagodjene vrste Evrope srednjeg vijeka 2.0 (5 vijekova tamnog doba vladavine crkvene dogme)....dok je zapravo Evropa nauke, kulture, demokratije, razlicitosti...a tamni srednji vijek je dokinut uz pomoc prodora nauke i kulture preko vecinski muslimanske Spanije i Portugala
Hebe se Turcima za EU.
ako su pametni nece uci u eu to je smrt za sve drzave. Evo norveska nije u eu pa moze ni svicarska pa i ona moze sto ne bi mogli i ostale?!
U tim drzavama je prosječna plata oko 3000 eura dok je u Turskoj oko 300 eura. Komentar ti nema nikakvog smisla
EU treba Tursku, Turska ne treba EU. Od 2005. su se mnoge stvari promijenile, ekonomija uspostavljena, vojska ojačana, velesila oporavljena
Ma prije ce se EU raspasti, nego da prime Tursku (koja to zaslužuje) u kojoj je 80 miliona muslimana. Svo vrijeme ih samo zavlače, a što su jači, više im smetaju. To je jedina istina. Primili su Bugarsku, Rumuniju itd., koje TR nisu ni do koljena.
Svi turkofili neka odgovore na samo jedno pitanje, zašto Turci, iz ekonomske sile Turske, rade ponižavajuće poslove po Evropi?
Glupane zasto si ti toliko glup?
Koji su to ponižavajući poslovi prosvijetli nas? Jel to sramota radit?
Pa trebate Vi moliti Tursku da vam pomogne i pokaze kako se vodi drzava i kako se vole i postuju turisti itd.Izivljavate se,jer patoloski mrzite drzave u kojem je vecina stanovnista zna se vec ko.Tako je isto i nama u BIH.Pobijeni,protjerani,umrli i na kraju od muke sami napustili drzavu.Nece šaka ljudi ostati ovdje.
Turska je ozbiljna zemlja,zamisli da si vjernik a da su ti niske strasti u srcu umjesto vjere u Boga ,da drzis kucice umjesto unucica pa sad razmislite sta je demokratija
Kome smeta jaka Turska ?
Hahhahahahaha pa vas je babo Erdogan davno popisao, ne treba njemu EU ima istocno trziste...
A Turska je i onako sama jaka kao EU... Tako da ih bas zaboli. A tim potezom EU ce samo Tursku gurnuti blize prema Rusiji. I tako poveri stvarati si jakog neprijatelja a saveznika Rusima... cccccc
Toliko je jaka da joj sva sela rade u Austriji, Njemačkoj, Švedskoj, Danskoj, Holandiji, jer bi kod kuće crkli od gladi i neimaštine u sultanovoj imperiji. Isto vrijedi i za ove naše budale koji se slomiše od ubacivanja turcizama, ali bi da im djeca ipak rade tamo gdje radnik ipak ima najbolje uslove za rad i najbolje je plaćen-u EU. E pa, ne može šiša i Evropa, na nama je da odlučimo šta nam je prioritet.
A lira tone i tone i još dublje tone...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
s kim u europu a
Vrlo jednostavno, licemjerna EU ne zeli da im prakticno najveca zemlja i ekonomija unije postane muslimanska zemlja, niti ce se to ikada pod bilo kojim uslovima desiti.
Koliko si nepismen i ne cudi me gdje smo, pretpostavljam da si negdje na drzavnoj sisi. Pola Turske radi po EU zemljama i nisu dosli tamo dobrovoljno, vec pobjekli od gladi sa turskih proplanaka. Turska jeste jaka za Bih, Srbiju itd itd, ali usporedjivat sa zemljama EU. Mozda vojno jesu jaci od nekih clanica, ali sa novcanicima nisu niti blizu. Btw dzaba ti svo naoruzanje svijeta kada je vojnik gladan, to je lekcija iz WW2
neka Turska uvede sankcije EU mislim da su te sankcije pogubne za EU
Koje? Pa neka im EU samo vrati Turke nazad, najebali su. Pola stanovnistva zivi od dijaspore. Ne seri bgti