Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Slazem se sa tobom ,i jasno je, da je i Rusiju poslije evidentnog perioda ekonomskog napretka, zahvatila recesija. A koga nije? EU se jos \'\'drzi\'\'ali je i ona na pragu mnogo vecih problema. Ali sve je jasnije da je rjesenje i za jedne i druge u drugacijim medjusobnim odnosima . Samo glup ne vidi da su EU i Rusija srasli ko nokat i meso i da je doslo vrijeme za redefinisanje kako ekonomskih tako i politickih odnosa medju njima. Jasno je da za tako nesto ,itekako postoje razlozi u ovom sve nesigurnijem Svjetu.
bronku, sto navodis da EU ima svoje slabosti je tacno,ali nigdje nema navoda da je ta EU u necemu i dobra,a navodis da je Rusija velika (jeste prostorno) ali ne kazes da ista ta rusija grca od neimastine i nelikvidnosti.Da te samo podsjetim da su rusi u zadnja tri mjeseca 2008 14 puta devalvirali Rublju,da su BNDohodak smanjili za blzu 30% a plan za 2009 je umanjen za skoro 40% jer je planiran na cijeni nafte USD 90,00 a sad je cijena oko USD 40,00 za barell.Oni treba da zive i rade a to sto rade sada je politicki potez prema Ukrajini ali mislim ds nije bas ekonomski opravdan i suvise je riskantan. Da bi prodavali naftu i gas moraju imati naftovode i gasovode,koji su u Rusiji veoma stari i slabo odrzavani i trebaju rekonstrukciju,a para nema(pare ima EU i tu se igra igranka ko ce koga nadmudriti. Hvala na paznji
@ja Ako si pazljiivo slusao, Lajcak je upravo rekao da su se medjunarodne okolnosti izmjenile u odnosu na 1996. Jadan mi je i taj Bakir HadziLagumdzija, koji ko papagaj krjesti\'\'Smjeni Dodika\'\' smjeni Dodika !\'\'... Ovo je najvise Bosne sto cete ikad dobiti ! A ako se nastavite kockati ,prokockati cete i to .
Ovi iz EU izgleda znaju samo da kazu: \'\'To je neprihvatljivo\'\' ili \'\' To je nedopustivo\'\'. Isto to je Lajcak u 60 minuta izgovorio nekoliko puta.
EU prosto nema druge nego da to prihvati , toliko je to logicno . Na poterbu za tim novim odnosima , EU- Rusija, vec duze ukazuju mnogi visoki evropski politicari .Njihov broj je u stalnom porastu. Nego dali neko primjecuje da se paralelno s tim smanjuje i pritisak na Srbe ? Zanimljivo !
Upravo je u toku rusko pomaganje EU, da shvati da je krajnje vrijeme da uvidi da joj je Rusija mnogo poterebna I to ne samo za energente ! Rujo joj njezno (nekad se to radilo ratom) ukazuje da je USA daleko i da nije uredu da se na tlu EU instaliraju kojekakvi stitovi koje su prijetnja ruskoj bezbjednosti .I da se vodi antiruska politika gdje god za to ima prostora ,Ukrajina, Gruzija,...pa cak i unutar Rusije,Ceceniji...itd. Za takvo ponasanje EU prema Rusiji vise ne postoji nikakva logika...Nema vise ruskog komunizma kojim je Zapad plasio i malu djecu...Rusija vise nije hegemon koji je gnjecio istocno evropske drzave Poljsku , Cehu, Madjarsku itd... I jos mnogo razloga upucuju EU, da promjeni ponasanje prema Rusiji . A jedan je svako i cinjenica da je i Rusija veliki dio evropskog kontinenta(samo sa evropskim djelom je najveca drzava Evrope) i da i ona pripada zapadnom civilizacijskom miljeu injen doprinos istom je ogroman !
Legendarni Churchill je rekao: Ako neces problem da rijesis, formiraj komisiju :D U praksi vidimo na sta je mislio.
bice love samo tako
Ma kakva EU, to je koma jedna. Uopste vise ne vidim perspektive u njoj :)
Bice ovde rata...
pilam drva i prdim plin po stanovima cijena po dogovoru
Pa mogao sam ja odavde ocijenit da nema plina, ne moram ici u ukrajinu za to...
evo rata
e, super, ti posmatrači služe nečemu - ocijenili su da nema plina!?