Komentari (68)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jedva čekam da se Brko naljuti i da ljutito kresne ćafirima: "Nećemo ni u vašu nevjerničku EU, nije to za nas muslimane!"
Da sam se na Boga (kamenjem) bac(a)o, previse je. Sto znaci: P je vapaj u velikoj nevolji, koji izgovara onaj kogaje pogodila nesreca, a on smatraa ju ni u kom slucaju nije zasluzio.
Ispod brda velik ku(ku)ruz raste. Sto znaci: Duhovit odgovor onog kome neko prigovara da ima velik stPodkukuruzom se podrazumijeva muski spolni organ.
Guzi ga. Sto znaci: F je komentar na ponasanje onog koji drugog Jebe ga u mozak.
Zdravom je svaki dan praznik. Sto znaci: P sugerira znacaj zdravlja, a i to da ga covjek treba cijeniti.
Zakon je mreza u koju se hvataju male ribe, a velike ju kidaju. Sto znaa su zakoni katkadanepravedno sroceni jer ne mogu jednako da se primjenjuju i na bogate kao sto se primjenjuju na siromasneosobe.
Sto ne mozes sabljom Sto znaci: mozes jezikom. Sto znaci: P je imperativ da ne trba sve ciniti na silu, nego da treba koristitii pamet, odnosno umijece ubjedjivanja.
Nije sramota pitati Sto znaci: sramota je ne znati. Sto znaci: P sugerira da onaj koji nesto ne zna, treba da pita jer to jemanja sramota nego ostati neznalica.
Ne (hvali) kudi konja kojeg nisi jahao. Sto znaci: Savjet da se ne moze donijeti ispravan sud o necemu dok se to neproba.
Dok jednom ne smrkne drugom ne svane. Sto znaci: Neki ljudi koriste tudju nesreci da bi bili sreniji.
Najveci prijatelj istine je vrijeme. Sto znaci: P istice da je vrijeme faktor koji je potreban da bi se istina valorizirala,tek kada protekne izvjesni period poslje nekoga dogadjaja, kada se saznaju u medjuvremenu sve okolnostikoje su prethodile cinjenici koja se ocjenjuje Sto znaci: moze se poslije kriticke analize ustanoviti da li je u pitanjuistina ili zabluda.
Znam ga k(a)o svoj dzep (budjelar). Sto znaci: P; svako veoma dobro zna sta ima u svome dzepu, pa se njimeporedi poznavanje nekoga ili necega. Lat. pugillares Sto znaci: kesa, novcanik Sto znaci: pa od t: budjelar.
Iz nuzde pravi vrlinu. Sto znaci: Koristi za onog ko zna iz nepovoljne situacije izvuci moralnu korist za sebe a time ipomoci one oko sebe; npr. ako se mes, pa on da ne bi izgubio mnogo para po niskojcijeni proda meso koje bi se ionako pokvarilo.
Laze cim zine. Sto znaci: P je hiperbola koja se odnosi na velike lazove.
Cigu-migu je onomatopeja koja oznacava svadbeno veselje, a kuku lele je onomatopeja nesrece.