Komentari (161)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hvala sto si mi spasio Tatu iz Omarske i sto si pokazao svijetu sta je zapravo Omarska.
Jednostavno... (za)vezali su nam ruke uvodeci embargi na oružje i čekali da nas što više istrijebe tj. pobiju !!! Ništa se nije promjenilo ni danas samo se dešava u miru !!!!
Evropa je stara kuravela.
Rat je poceo u Jugoslaviji...nije nezavisna drzava hrvatska napala drugu nezavisnu drzavu...
hvala tebi sto idalje podsjecas da smo bili nebitni za cijeli svijet,zivio!
Srebrenica je postala trajna historijska l planetarna odrednica genocida prema kojoj će se referisati svi ostali zločini.Genocid u Srebrenici su izvršili Srbi provodeći još uvjek aktuelnu politiku Srbije.Srpski narod se odrekao datog prava da se odrekne genocida kao političkog pravca čitavog naroda već ga je svrstao u svoju herojsku baštinu i viziju te time i nerođene Srbe označio zastavom genocida, prezira i osude.
Koja paranoja, kme kme niko nas ne voli jer smo muslimani, kme. Ne voli Zapad ni Srbe pa sta sad? Evropi da je islam i muslimani na Balkanu toliki trn u oku, rijesili bi ga se davno kao Spanci u rekonkvisti. Albanija i Bosna nikada ne bi postojale nakon odlaska Turaka sa ovih prostora da je Evropa toliko "islamofobna". U clanku je vec receno zasto su reakcije drukcije, ali pateticne Bosnjalije normalno rade jedino sto i znaju najbolje tj. kmece.
Razlika je toliko velika da je bolje da je ne komentarisemo . Jer kada se Bosnjak bori za pravdu on je radikal ili terorista . A sa druge strane nesto uobicajeno . Kapital i interes novca to nam je najveci neprijatelj .
Sami zato sto su u Bosni pretezno ubijani Muslimani. Da je bilo obrnuto brze bu se zaustavilo. Sramota za Zapad.
Nije pomogao zato što su dugo vagali na čiju stranu da stanu. Dresirali su godinama stanovništvo, političare. Ko je bio poslušniji, njega su pomagali. Tako je bilo prije rata, tako je i posle rata. Ono što većina novinara, hroničara i analitičara zaobilazi kad je riječ o ratu u BIH jesu uzroci rata, politička dešavanja. Dok god budemo igrali uloge koje nam je Zapad podijelio, od nas nema ništa.
Mi muslimani, oni pravoslavci, kraj price
Kompleksno je to. Zapad je pomagao i Bosni i Ukrajini. Niko nije zadovoljan sa njihovom pomoci.
Zapad je podlozan lobiranju, pa kad pomazu na njih uticu oni koji lobiraju kod njih i podmicuju ih. Zato njihova pomoc nije nikad dovoljna. Nas je problem sto uvijek ima neka izdajica koja stoji u redu i ceka da se ponudi za pare da potpise kakav sporazum diskriminirajuci za narod.
Na kraju uvijek i ponovo važi samo ona "U se i u svoje kljuse!" Teško onom k'o od drugog pomoć očekuje. Niko baš niko pomoć ne daje džabe. EU i USA će se dobro namiriti od Ukrajine. I kad' smo počeli dobivati ovu partiju sa susjedima, vrli Zapad nas zauzda. Kažu humanitarna katastrofa je da svi Srbi budu u Srbiji! Treba zapamtiti Hemonove jučerašnje riječi upućene neukim iz susjedstva i istim koji su bez memorije i doživljaja rata.
Zašto 'zapad' nije pomogao Ircima u borbi za slobodu od engleskih kolonijalnih pljačkaša? Kad se englez ovako u čudu nadje, potomak trgovaca robljem, nacije koja je pljačkala najudaljenija mjesta na planeti.
Znaci zbog gresaka predaka u proslosti on nema pravo da komentarise greske iz sadasnjosti? Dobra logika. Ali sa greskom. I to tu quoque greskom. Ali ti je dobar primjer za ove Bosnjalije sto kmece kako ih Zapada navodno nije podrzavao jer su muslimani. Ali nemaju ti mozga da bilo sta skontaju.
Nikad nije crno/bijelo. Mnogo je faktora. 1.Profit/lova-to je zvijezda vodilja na planeti. 2.Moc-zudnja jakih za odrzavanjem moci. 3.Religija-svako brani svoje, Zapad katolike i jevreje, Rusi pravoslavce, Kina kineze, a Islamski svijet razjedinjen. 4.Rasa-bijelci uvijek brane bijele. 5.Bogatstvo-bogati uvijek prvo pomazu bogatim. 6. Sve ostalo na zadnjem mjestu-partnerstvo zemalja, ratni zlocini, genocidi, nepravda, ugnjetavanje.. Svaki novi slučaj=kaša/čorba svih faktora!