Svijet
0

Djevojka seksualno uznemiravana u javnom prijevozu u Indiji

FENA
Jedna 20-godišnja studentica je pokušavala ući u prepun autobus u Kalkuti u ponedjeljak kada su je trojica muškaraca pokušala izvući iz vozila, rekao je policijski zvaničnik Subhendu Barik za AFP.

"Uspjela je ući u autobus. Međutim, mladići su ušli za njom i počeli grubo dodirivati njenu stražnjicu i grudi", rekao je zvaničnik.

Studentica informatike je iskočila iz autobusa, a muškarci su krenuli u potjeru za njom. Ona je otrčala prema saobraćajnom policajcu koji je uhapsio jednog od napadača i priveo ga u policijsku stanicu.

Studentica iz Južne Koreje je naon toga podnijela žalbu u stanici.

Žene koje koriste javni prijevoz suočene su sa svakodnevnim seksualnim uznemirivanjem u prevozu koji u prosjeku više koriste muškarci nego žene.

Policija je saopćila da je u potrazi za ostalom dvojicom napadača.

O sigurnosti žena se tek počelo oziljno raspravljati prošlog decembra nakon što je šest muškaraca brutalno silovalo i pretuklo 23-godišnju djevojku u New Delhiju, koja je ubrzo nakon toga umrla u bolnici u Singapuru.

Prošle sedmice, britanska turistkinja skočila je s balkona hotelske sobe u sjevernom indijskom gradu Agra, bježeći od vlasnika hotela koji je želio da je siluje.

Incident se dogodio nekoliko dana nakon što je jedna državljanka Švicarske bila žrtva grupnog silovanja dok je s mužem kampirala u centralnoj državi Madhya Pradesh.