|

VIDEO
/
Nova žrtva silovanja u Indiji: Prijetili su mi i radili loše stvari

Nova žrtva silovanja u Indiji: Prijetili su mi i radili loše stvari
5
Klix.ba
14.1.2013. u 11:20
19
komentara
5

dijeljenja
Nova žrtva silovanja u Indiji: Prijetili su mi i radili loše stvari Uhapšeni muškarci nakon silovanja u Indiji (Foto: AFP)
Nepunih mjesec dana nakon što je brutalno napadnuta i slilovana 23-godišnja studentica u New Delhiju, dogodio se i novi slučaj silovanja. Kako su mediji objavili jučer, radi se o 29-godišnjoj ženi, koja je brutalno silovana tokom vikenda, nakon što je tokom noći ušla u autobus.
Policija je nakon ovog slučaja uhapsila šest osumnjičenih osoba, uključujući i vozača autobusa. Novi slučaj silovanja žena u gradskom prijevozu u Indiji desio se u petak navečer u distriktu Gurdaspur u Pendžabu. Osim njih šeterice, policija traga i za sedmim muškarcem za kojeg se sumnja da je bio umiješan u slučaj silovanja.

Do momenta kada je autobus prošao pored stajališta, 29-godišnja žena je bila samo putnik. No, tada su vozač i njegov pomagač odvezli ženu na nepoznato mjesto, gdje im se pridružilo još pet muškaraca koji su je zajedno s njima silovali cijelu noć, saopćila je lokalna policija.

Žrtva posljednjeg silovanja 29-godišnja žena nakon svega je dala i izjavu za medije.

"Prijetili su mi oštrim predmetom i radili mi loše stvari. Držali su me na tom mjestu tokom cijele noći i tražili od mene da radim stvari koje oni žele", kazala je 29-godišnjakinja za CNN-IBN, sestrinsku CNN-ovu televiziju u Indiji.Nakon te kobne noći grupa muškaraca je ženu dovezla u njeno selo, gdje su je i ostavili, a potom je ona saopćila porodici i policiji šta se dogodilo, kažu lokalne vlasti.

Ovaj incident se desio nakon nepunih mjesec dana od slučaja silovanja 23-godišnje studentice koja je kasnije u bolnici preminula usljed teških povreda. I jedan i drugi slučaj silovanja dogodili su se u sjevernoj Indiji.

Za krivično djelo ubistva, silovanja i otmice 23-godišnje studentice sudi se peterici muškaraca koji bi mogli dobiti i smrtnu kaznu. Šesta osoba je 17-godišnjak i on može dobiti maksimalno tri godine zatvora.
Prijavi grešku


Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...