{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Indija: Žrtva silovanja pretrpjela i teške povrede mozga

S
28.12.2012. u 09:06
1
5
Indija: Žrtva silovanja pretrpjela i teške povrede mozga
1
Indija: Žrtva silovanja pretrpjela i teške povrede mozga
Foto: AFP
Mlada Indijka, koja je bila žrtva brutalnog grupnog silovanja u New Delhiju, što je izazvalo proteste širom te zemlje, pretrpjela je "znatne povrede mozga" i dalje se bori za svoj život uprkos slabim šansama.
Studentica medicine, koja je brutalno pretučena, silovana je nekoliko sati i izbačena iz autobusa u pokretu u New Delhiju, avionom je 26. decembra prebačena u Singapur radi dalje njege.

"Pacijentica se trenutno bori za život uprkos slabim šansama. Rezultati istraživanja našeg medicinskog tima, koje je obavljeno odmah po njenom dolasku, pokazuju da ona, osim zastoja u radu srca, takođe ima infekciju pluća i stomaka, te znatne povrede mozga", navodi se u saopštenju direktora bolnice u Singapuru Kelvina Loha.

Žrtva je prije dolaska u Singapuru već imala tri operacije stomaka nakon čega je njeno stanje opisano kao "veoma kritično".

Demontracije zbog nedostatka bezbjednosti žena izbile su širom Indije nakon napada izvršenog 16. decembra na djevojku i njenog prijatelja. Tokom vikenda demonstranti su se sukobili sa policijom u središtu New Delhija.

Prema policijskim podacima, od svih većih indijskih gradova u New Delhiju je najveći broj seksualnih napada i u prosjeku se silovanje dogodi svakih 18 sati.

Prema informacijama vlade, od 2007. do 2011. godine broj prijavljenih slučajeva silovanja u Indiji povećan je za gotovo 17 odsto.

Analitičari navode da bi, ukoliko bi žena umrla, to moglo izazvati novo nezadovoljstvo, koje je već vladu premijera Manmohana Singa zatekla nespremnu, izazivajući razmjenu optužbi između političara i policije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: