Rusija
0

Djevojčice zamijenjene u porodilištu dobile po $ 100.000

Sarajevo-x.com
Anya i Irina
Anya i Irina
Ruski sud je odredio da Kopeysk porodilište isplati po 100.000 dolara objema porodicama čije su bebe zamijenjene po rođenju, prije 12 godina. Dvije porodice su tek nedavno otkrile da njihove dvanaestogodišnje djevojčice nisu zapravo njihove.

Obje porodice izašle su sa osmijehom na licima iz suda nakon presude. Ova nadoknada je ogromna za ruske prilike gdje je prosječna plata oko 500 dolara. Uprkos pobjedi na sudu, Yulia Belyayeva se i dalje sa gorčinom osvrće na događaje.

"Sav novac na svijetu nije vrijedan dječijeg pogleda u majku. Voljela bih da su mogli postaviti naše živote na pravo mjesto", rekla je Belyayeva, prenosi Huffington Post.

Djevojčice se ne žele vratiti biološkim roditeljima, ali porodice razmišljaju o kupovini kuća kako bi bili bliži jedni drugima.

Da podsjetimo, rezultati DNK testiranja pokrenula je Yulia u tužbi svoga bivšeg supruga kako bi ga natjerala da plati izdržavanje za kćerku. Međutim, ubrzo je otkrila ne samo da on nije otac, nego da ni ona nije majka djevojčice za koju je 12 godina vjerovala da je njena kćerka. Priča se kasnije razvila u suočavanje sa porodicom koja je dobila njenu kćerku u Kopeysk porodilištu.