Zamijenjene po rođenju
0

Djevojčice se ne žele vratiti biološkim roditeljima

Sarajevo-x.com
Anya i Irina
Anya i Irina
Dvije ruske porodice spojene su strašnim događajem koji se desio prije više od jedne decenije. Njihove novorođene bebe su slučajno zamijenjene u bolnici i nijedna nije odrasla sa svojim biološkim roditeljima.

U malom stanu Yulia Belyaeva i njena dvanaestogodišnja kćerka gledale su porodične fotografije. Na jednoj od fotografija je Irina zamotana u deku kada je bila tek rođena beba. Fotografija je nastala onog dana kada su napustile bolnicu. Nakon 12 godina Yulia je otkrila da beba koju je odnijela kući tog dana nije njena beba.

"Ovo sam otkrila kada je moj bivši suprug odbio platiti izdržavanje. Tužila sam ga i na sudu smo pokušali dokazati da je on njen otac DNK testiranjem. Rezultati su me šokirali, ne samo da moj bivši suprug nije njen otac, nego ja nisam njena majka", rekla je Yulia, prenosi BBC.

Policija vjeruje da je 17. decembra 1998. godine došlo do zamjene kartica sa imenima roditelja i beba.

Yulia je dodala da nije mogla prestati plakati jer se bojala šta će reći Irina i šta se desilo sa njenom biološkom kćerkom. Nakon što ju je očajnički tražila, svoju biološku kćerku je našla na samo nekoliko kilometara dalje od grada u kojem je živjela. Mala Anya Iskanderova liči na svoju biološku mamu Yuliu.

Naimat Iskanderov je čovjek za koga je mala Anya vjerovala da je njen otac. On je iz Tadžikistana i razveden je od svoje supruge Ruskinje. On je Anyu odgojio kao muslimanku. Kada mu je rečeno za zamjenu beba nije povjerovao, ali kada je vidio fotografiju male Irine shvatio je da je ona veoma slična njemu.

"Kada mi je detektiv pokazao fotografiju Irine, bilo je kao da gledam u sebe. Moje ruke i noge počele su se tresti i bilo mi je grozno i pomisliti da je moja kćerka odrasla sa drugom porodicom", rekao je Naimat.

Dvije porodice se od tada sastaju redovno, ali priznaju da postoje tenzije. Jedna porodica je hrišćanska, druga muslimanska i postoji mala doza nerazumjevanja. Yulia također dodaje da Anya ne prepoznaje majčinsku ljubav koju joj ova nudi i da je to jedno veoma bolno iskustvo. Obje porodice tuže Kopeysk porodilište zbog zamjene.

Djevojčice se lijepo slažu, voljele bi živjeti zajedno, ali ne i zamijeniti roditelje.